Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι Γονείς και μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου βγήκαν στους δρόμους


Οι γονείς , οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο λαός των Ανω Ιλισίων βγήκαν στους δρόμους του Ζωγράφου διεκδικώντας την άμεση επανέναρξη της διά ζώσης και πρωινής λειτουργίας υποχρεωτικού και ολοήμερου προγράμματος 5ου – 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου και την εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης /αποπεράτωση εργασιών με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το ως άνω σχολικό κτίριο τον Σεπτέμβριο του 2024, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στον αέρα βρέθηκαν 430 παιδιά και οι οικογένειές τους, μετά το λουκέτο που μπήκε στο κτίριο όπου στεγάζονται το 5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

Το σχολικό κτίριο έκλεισε την Παρασκευή 15 Μάρτη χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει χειροπιαστός σχεδιασμός σχετικά με την επιστροφή στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των δύο Δημοτικών Σχολείων.

Εδώ και 15 μέρες το σχολείο λειτουργεί με τηλεκπαίδευση, μια αντιεκπαιδευτική λύση που φαίνεται να προτιμά και να προκρίνει το Υπουργείο Παιδείας και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς οι οποίοι, πέρα από τα άλλα προβλήματα που δημιουργούνται στις οικογένειες με τους εργαζόμενους γονείς και εκείνες που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά, σημειώνουν ότι «η εφαρμογή του webex αποκλείει από την ισότιμη εκπαίδευση τα παιδιά».

Οι γονείς , οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο λαός των Ανω Ιλισίων βγήκαν χτες στους δρόμους του Ζωγράφου διεκδικώντας την άμεση επανέναρξη της διά ζώσης και πρωινής λειτουργίας υποχρεωτικού και ολοήμερου προγράμματος 5ου – 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου σε κατάλληλους χώρους και την εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης /αποπεράτωση εργασιών με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το ως άνω σχολικό κτίριο τον Σεπτέμβριο του 2024, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μαζί με τους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, η Ενωση Γονέων Ζωγράφου, ο Α΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθήνας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, σχημάτισαν μια μεγάλη πορεία η οποία ξεκίνησε μετά από συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα και κατέληξε στο Δημαρχείο Ζωγράφου όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Αντρέας Καραβίδας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου και ο Μάκης Μπαρμπέρης, εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων των 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου και άλλοι φορείς μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους και απαίτησαν από τον Δήμο να δώσει άμεσες λύσεις για την στέγαση των μαθητών και να σταματήσει ο εμπαιγμός για εκπαίδευση τύπου Webex και βάρδιες πρωί – απόγευμα εν έτει 2024.

Οι Σύλλογοι Γονέων, η Ένωση Γονέων Ζωγράφου και οι φορείς επισήμαναν ότι εδώ και πολλά χρόνια αναδεικνύουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης αλλά διαχρονικά οι διοικήσεις του Δήμου Ζωγράφου κωφεύουν. Τόνισαν ακόμα την αναγκαιότητα ελέγχων στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Χ. Σταματάκης, ο οποίος εκτελούσε χρέη δημάρχου, λόγω της απουσίας της Κας Καφατσάκη στο εξωτερικό, ενημέρωσε ότι οι προτάσεις του Δήμου προς το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, που θα λάβουν και τις σχετικές αποφάσεις, είναι να μοιραστούν τα 11 τμήματα των σχολείων στα γύρω σχολεία και σε αίθουσες του Δήμου, ως εξής:

α) Στο 1ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο – 2 αίθουσες και 1 αίθουσα εκδηλώσεων

β) Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο – 1 αίθουσα εκδηλώσεων

γ) Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο – 1 αίθουσα εκδηλώσεων

δ) Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – 1 αίθουσα

ε) Στη Βίλα Ζωγράφου – πέντε (5) αίθουσες.

Στ) Εναλλακτικά στο κτήριο Β2 (μέσα στο πάρκο του Γουδιού) που ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Πρόκειται για Ολυμπιακό ακίνητο και διαθέτει στατική επάρκεια. Διαθέτει πάνω από 11 αίθουσες, πολλαπλά WC και WC ΑΜΕΑ και μεγάλους κοινόχρηστους χώρους.

Οι γονείς ανανέωσαν το ραντεβού τους στις γενικές τους συνελεύσεις, έτσι ώστε να εκτιμήσουν τα επόμενα βήματα για να υλοποιηθεί η πρόταση για λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα με πρωινή βάρδια, ολοήμερο σχολείο με διασφαλισμένη και την πρωινή ζώνη.

Οι εκπαιδευτικοί

Ο Α΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθήνας μαζί με εκπαιδευτικούς από το σχολικό συγκρότημα των 5ου – 6ου Δημοτικών Σχολείων πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πέταξε το μπαλάκι στο Δήμο Ζωγράφου, περιμένοντας πρόταση για τη διάθεση χώρων…

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom