Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θεσ/κη: Καταδικάστηκε 49χρονος ΑμεΑ για αγοραίο σεξ με ανήλικη - «Ήταν κοπέλα του δρόμου», είπε στην απολογία του


Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έναν 49χρονο ΑμεΑ τον οποίο καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών επειδή τέλεσε γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανήλικη φιλοξενείτο σε ορφανοτροφείο και κατά τις εξόδους της, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς ενώπιον ψυχολόγου, εκδιδόταν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη όπου γνώρισε τον 49χρονο ΑμεΑ.

Το ίδιο συνέβη και κατά την ημέρα του επίδικου συμβάντος, τον περυσινό Ιούνιο. «Με ρώτησε πόσο ετών είμαι και του είπα 17.5, δηλαδή έναν χρόνο μεγαλύτερη από όσο είμαι» ανέφερε η παθούσα στην προανακριτική της κατάθεση, που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον ενόψει του Εφετείου, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή.

Όταν ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να πληρώσει το συμφωνημένο ποσό των 50 ευρώ για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, εκείνη αντέδρασε. «Για να τον αναγκάσω να πληρώσει πήρα το κινητό του και έτρεξα έξω από το αυτοκίνητο», είπε. Περαστικός άκουσε φωνές και ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία επιλήφθηκε συλλαμβάνοντας τον 49χρονο.

Στην απολογία του ο ίδιος ανέφερε ότι η καταγγέλλουσα φαινόταν πιο μεγάλη, ενώ αρνήθηκε όσα του καταμαρτύρησε, λέγοντας ότι δεν συνέβη κάτι μεταξύ τους. «Μπροστά στους αστυνομικούς έδωσα τα χρήματα για να μου δώσει πίσω το κινητό», είπε, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς ζει με ακρωτηριασμένο πόδι και χέρι.

Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει και η υπεράσπισή του, κάνοντας επίκληση στην ανήλικη κόρη του την οποία μεγαλώνει μόνος του και η οποία τον φροντίζει, όπως είπε.

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα επιδιώκουν το αγοραίο έρωτα, τόσο θα συντηρείται αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας αναφερόμενη στην ανηλικότητα της παθούσας, ενώ ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: