Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Όλοι στην κινητοποίηση, 16/3, ώρα 14:00, στην πλατεία Κοτζιά


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ 
Εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε με κοινούς αγώνες 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου) είναι μια αφορμή να αντισταθούμε στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά το πιο αδύναμο κομμάτι τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες. 

Σε μια ΕΕ–Φρούριο, οι κατατρεγμένοι γίνονται πιόνια των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σηκώνουν την ακροδεξιά τους σημαία, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές παίζουν τον ρόλο του «προοδευτικού», αλλά τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα: δολοφονικές επαναπροωθήσεις, ανθρωποκυνηγητά προσφύγων σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και μια απάνθρωπη πολιτική συνέχισης του πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία και την μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, που συνεχίζει ανελέητη, αυτή του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Όλο και πιο ανοιχτά τα αστικά επιτελεία της «πολιτισμένης» Ευρώπης εφαρμόζουν τις πιο μισάνθρωπες και ρατσιστικές πολιτικές, παραγνωρίζοντας κάθε έννοια «ανθρώπινου δικαιώματος», με ρητορική για την (ναζιστικής έμπνευσης) «ανωτερότητα των ευρωπαϊκών αξιών», που μετουσιώνεται στην δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων και γενικά των άλλων φυλών/λαών. 

Οι μεγαλύτεροι σφαγείς στην ιστορία, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, είναι αυτοί που τολμάνε να μιλάνε για «απολίτιστους» λαούς! Η στήριξη στο σιωνιστικό Ισραήλ στη γενοκτονία δίχως τέλος στην Γάζα, όπως και η δημιουργία άλλων πολεμικών μετώπων στην Μ. Ανατολή στο παρελθόν (Συρία, Λιβύη κ.ά.), είναι αναπόφευκτο να γεννάνε κατατρεγμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου,την ιμπεριαλιστική λεηλασία, την περιβαλλοντική καταστροφή, ή τα δικτατορικά/αυταρχικά καθεστώτα – που για όλα οφείλονται οι ιμπεριαλιστές. 

Η ΕΕ κρύβεται μπροστά στα δικά της εγκλήματα και εργαλειοποιεί τους μετανάστες με δύο τρόπους: για να εισρέουν φθηνά εργατικά χέρια, με τους μετανάστες πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», και για να τους καθιστά το «μαύρο πρόβατο» για όλη την κρίση του συστήματος, εκτονώνοντας και αποπροσανατολίζοντας την οργή των «από κάτω». 

Τα σχέδια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Ακροδεξιά: π.χ. τα σχέδια της Βρετανίας για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, ή του Μακρόν στη Γαλλία με το νέο αντιμεταναστευτικό νόμο που επιβάλει στους μετανάστες εργάτες να παραμείνουν κάτω από «ειδικό καθεστώς» επιτήρησης και τρομοκρατίας. Έτσι έχουν φουντώσει τους ακροδεξιούς και φασίστες, που χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στην ξενοφοβία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από το συρφετό αυτό δεν μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που αποδεικνύεται ο πιο πιστός φίλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κάνοντας σημαία την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων προσφύγων

Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δράμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. 

Αυτή η πολιτική τους ευθύνεται για τερατώδη εγκλήματα, όπως χαρακτηριστικά έγινε με τους εκατοντάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο το καλοκαίρι. Τώρα, η κυβέρνηση με την τροπολογία Καιρίδη, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει «μπείτε σκύλοι αλέστε» και προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Το μόνο δικαίωμα που θα έχουν οι μετανάστες θα είναι να δουλεύουν και αν δεν γίνεται αυτό θα απελαύνονται κατευθείαν(!), κάνοντάς τους έρμαια εργοδοτικών εκβιασμών. 

Γνωρίζουμε καλά πως οι κυβερνητικές «νομιμοποιήσεις» σημαίνουν θεσμικό ρατσισμόκατηγοριοποίηση, διαίρεση και έλεγχο των εργαζομένων. Καπιταλιστές και αστικό κράτος θέλουν να αποκτήσουν απόλυτη ελευθερία στη διαχείριση της εργατικής δύναμης: ένας θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Ετοιμάζονται μάλιστα για νέα συμφωνία-«σκλαβοπάζαρο» με χώρες της Ασίας!

Γι’ αυτό, εργαζόμενοι και νεολαία χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς-ταξικούς εχθρούς μας. Τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις αστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα και μας καταδικάζουν να ζούμε σε καθεστώς αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς είναι να παλέψουμε από κοινού με τους μετανάστες, τα ταξικά αδέρφια μας, ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.

  • Πλήρης νομιμοποίηση των μεταναστών – Ίσα δικαιώματα για όλους
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Διάλυση της Frontex – Έξω από ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! – Καμία συμμετοχή στον πόλεμο
  • Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο

https://www.okde.gr/archives/21323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom