Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Χανιά: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 53χρονου - Ψάχνουν το laptop (φωτο)


Το άγριο έγκλημα που συνέβη στα Χανιά με θύμα έναν 53χρονο έχει προκαλέσει σοκ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν απαντήσεις στο στενό περιβάλλον του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τα άτομα που βρίσκονταν κοντά στον άτυχο άνδρα προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Ήδη έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, cretapost.gr. 

Το φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με ξημερώματα Κυριακής. Οι γείτονες του άτυχου άνδρα δηλώνουν ότι ο 53χρονος δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν και γενικότερα δεν δημιουργούσε προβλήματα στην γειτονιά.

Η μαρτυρία του ανθρώπου που είδε νεκρό τον 53χρονο

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου που αντίκρισε το άψυχο σώμα του 53χρονου. Ο Άρης Φουντουλάκης, γείτονας του θύματος, περιέγραψε τη στιγμή που μπήκε στο σπίτι και κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Το βράδυ του Σαββάτου είδα δύο γείτονες έξω από την πόρτα του. Μου είπαν ότι ήταν ανοιχτή από τις 10 το πρωί. Έκανα δύο βήματα μέσα στο σπίτι, τον φώναξα, δεν μου απάντησε», ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης και σημείωσε πως αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε την αστυνομία.

«Δεν τον είδα. Ήταν πεσμένος πίσω από το κρεβάτι. Όταν είδα ότι ήταν αναστατωμένο το σπίτι βγήκα αμέσως έξω», συμπλήρωσε.

έγκλημα στα Χανιά

Δεμένος και φιμωμένος

Αργά το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε ένα τηλέφωνο για έναν νεκρό άνδρα σε σπίτι στο κέντρο των Χανίων.

Άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και είδαν ανοιχτή την πόρτα. Μπήκαν μέσα και είδαν πως τα πράγματα είναι ανακατεμένα σαν κάποιος να έψαχνε κάτι. Στη συνέχεια αντίκρισαν το άψυχο σώμα του 53χρονου. Ήταν φιμωμένος ενώ έφερε και εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπό του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η σήμανση η οποία συνέλεξε στοιχεία και αποτυπώματα από το σπίτι ενώ οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση του εγκλήματος.

Οι απαντήσεις από τη νεκροψία και το χαμένο λάπτοπ

Η σορός του 53χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του καθώς και για το αν βασανίστηκε.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση διαπίστωσαν πως ο 53χρονος είχε στην κατοχή του ένα laptop το οποίο όμως δεν βρισκόταν στο σπίτι του. Άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν το laptop καθώς εκτιμάται ότι σε αυτό θα εμπεριέχονται σημαντικές πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς τις είχε απασχολήσει για περιπτώσεις ναρκωτικών.

έγκλημα στα Χανιά

Του προκάλεσαν ασφυξία

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο άτυχος 53χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο. Πιο συγκεκριμένα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να έχει σπάσει η μύτη του. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι ο δράστης ή δράστες του έφραξαν τη μύτη και το στόμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom