Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Εργαζόμενοι κρατούνται στο τμήμα μετά από μήνυση που υπέβαλαν διευθυντικά στελέχη της «Eurodrip»

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου κρατούνται ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, καθώς και ένας ακόμη εργαζόμενος, μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον τους διευθυντικά στελέχη της εταιρείας «Eurodrip».

Η εργοδοσία της Eurodrip στα Οινόφυτα προχώρησε σε πογκρόμ μηνύσεων, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για να απαιτήσουν την ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου.

Οι δύο συλληφθέντες ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες εκπροσώπους Συνδικάτων και απλούς εργαζόμενους, πού από τα ξημερώματα βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου της Eurodrip στα Οινόφυτα για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και το κύμα αλληλεγγύης, η εργοδοσία εξαπέλυσε ένα όργιο τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων και όλων όσων βρίσκονταν εκεί. Κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ βλέποντας ότι δεν μπορεί να πετύχει τους σκοπούς της προχώρησε σε μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της Eurodrip, με το επιχειρησιακό τους σωματείο, συνεχίζουν την 24ωρη απεργία, ενώ παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα για ακόμη μεγαλύτερη έκφραση αλληλεγγύης και στήριξε στον αγώνα που δίνουν. Παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα μέχρι αργά το απόγευμα οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά και τον ορισμό τακτικής δικασίμου.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

https://www.902.gr/

Διαβάστε σχετικά: ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Από τα χαράματα κινητοποίηση στην Eurodrip για την απόλυση του προέδρου του σωματείου (φωτο & βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom