Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ηλιούπολη: «Είχαμε ερωτική σχέση, συζούσαμε», λέει ο κατηγορούμενος αστυνομικός για την 19χρονη


Ο Δημήτρης Μπουγιούκος, αστυνομικός, κατηγορήθηκε για βιασμό της 19χρονης Δέσποινας και σωματεμπορία.Λίγο πριν την εκπνοή του 2022, στις 23 του περασμένου Δεκέμβρη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τοναθώωσε ομόφωνα με ψήφους 7-0 για τον βιασμό, ενώ τον έκρινε οριακά ένοχο για την σωματεμπορία και τον άφησε ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο 40χρονος αστυνομικός παρουσίασε στοιχεία, όπως βίντεο, γραπτά μηνύματα και φωτογραφίες που αποδείκνυαν πως δεν είχε βιάσει ούτε κρατούσε όμηρο την 19χρονη κοπέλα.

Για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του, το πρόσωπο αυτό που, τον Ιούλιο του 2021, απασχόλησε το πανελλήνιο με την υπόθεση βιασμού, ομηρίας και μαστροπείας, «σπάει» τη σιωπή του και μιλά στο protothema.gr, δίνοντας τη δική του εκδοχή για όλα όσα συνέβησαν, με σκοπό να αποκαταστήσει το όνομά του, όπως λέει, το οποίο σπιλώνεται εδώ και 19 μήνες.

Μιλά για τη γνωριμία με την 19χρονη, για την παρέα του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης, αλλά και για την πρώην σύζυγό του, η οποία ήταν πραγματικό, όπως λέει, θύμα βιασμού από τον πατριό της.

Η συνάντηση με τον Δημήτρη Μπουγιούκο έγινε στην Γλυφάδα και μαζί του είχε και την 19χρονη Δήμητρα, η οποία είναι φίλη της 20χρονης Δέσποινας από το σχολείο, που πήγε στο δικαστήριο για να καταθέσει.
bougioukos_in__4_
Ο Δημήτρης Μπουγιούκος μιλά στο protothema.gr
Ο Δημήτρης Μπουγιούκος ξεκίνησε να μιλά για τη γνωριμία του, με την 19χρονη η οποία έγινε σε ένα πάρτι, όπου εκείνη είχε πάει με άλλα κορίτσια ως συνοδοί. «Μαζί της γνωρίστηκα στις 15 Μαίου 2021 σε ένα πάρτι, όπου κάποιος κάλεσε εκδιδόμενα κορίτσια. Δούλευε σε ένα γραφείο escorts και μέσα στα κορίτσια που είχαν καλέσει ήταν και αυτή. Μετά από μια εβδομάδα φιλικής σχέσης είχαμε και ερωτική επαφή, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τις 10 Ιουλίου, που με συνέλαβαν. 

Είχαμε ερωτική σχέση, ήξερα τη δουλειά που έκανε, την έβαλα στο σπίτι μου και συζούσαμε. Τον καιρό που είχε ξεκινήσει αυτή η σχέση είχε περιορίσει τα ραντεβού της με πελάτες, ενώ είχε περιορίσει και τη χρήση ναρκωτικών που έκανε».

Ο 40χρονος αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και αναμένει τις εξελίξεις με τη δουλειά του, εξηγεί πως η 19χρονη κοπέλα είχε δει μέσα από το λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ότι είχε φίλο τον γνωστό παραγωγό και σκηνοθέτη ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη και είχε ζητήσει, όπως ισχυρίζεται ο 40χρονος, να της τον γνωρίσει, γιατί θα ήθελε να συμμετάσχει σε κάποια ταινία. 

«Ένας λόγος για τον οποίο της έκανα την γνωριμία και την πήγα στον Σειρηνάκη, ήταν γιατί δέχτηκε να σταματήσει την δουλειά που έκανε ως ερωτικός συνοδός ανδρών, αλλά και να κόψει μαχαίρι τις ναρκωτικές ουσίες. Πράγματι πήγαμε στον Σειρηνάκη και εκεί στις 5 και 6 Ιουλίου έγιναν τα γυρίσματα. Δυο σκηνές για δυο διαφορετικές ταινίες από τις οποίες πληρώθηκε μια ημέρα πριν τη σύλληψή μου».

Όπως ισχυρίζεται ο Δημήτρης Μπουγιούκος, κατά τη σχέση τους, η οποία κράτησε σχεδόν έναν μήνα, αναπτύχθηκαν αισθήματα και από τις δυο πλευρές, ενώ η 19χρονη του αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της από την ηλικία των 14 ετών και μέχρι τα 17 της χρόνια. Βέβαια, ο πατέρας της, ο οποίος δικαζόταν μαζί με τον αστυνομικό και έναν πρώην φίλο της Δέσποινας, αθωώθηκε με ψήφους 6-1 και αφέθηκε ελεύθερος.

«Όταν μου είπε για το βιασμό, την επόμενη ημέρα ενημέρωσα δυο διαφορετικούς αξιωματικούς από δυο διαφορετικές υπηρεσίες και κλείσαμε ραντεβού για να καταθέσουμε στο Οργανωμένο Έγκλημα στις 9 Ιουλίου, μια ημέρα πριν από τη σύλληψή μου» λέει. «Μάλιστα, το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2021 βγήκαμε για φαγητό και με έναν δικηγόρο γνωστό μου για να ζητήσουμε συμβουλές και για να αναλάβει την υπόθεσή της».

Όπως λέει ο 40χρονος, τα ξημερώματα της ημέρας που θα πήγαιναν να καταθέσει, η 19χρονη έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν μαζί και γύρισε μετά από ώρες χτυπημένη, έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών. Όπως του εξήγησε, την είχαν ληστέψει ενώ είχε κάνει και χρήση ναρκωτικών. Κανείς τους δεν πήγε στη Διεύθυνση του Οργανωμένου Εγκλήματος για να καταθέσουν για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης από τον πατέρα της, αλλά ετοιμάστηκαν για να φύγουν για λίγες ημέρες για διακοπές στην Κάρυστο.

Την επόμενη ημέρα ξέσπασε καβγάς ανάμεσά τους, όπως λέει ο Μπουγιούκος, γιατί του τηλεφώνησε μια κοπέλα κάτι που εκνεύρισε την 19χρονη, η οποία του άρπαξε το κινητό και το πέταξε. 

«Τότε τη χτύπησα, δίνοντάς της ένα χαστούκι και πάνω στον καβγά έφυγε από το σπίτι. Όταν ηρέμησα βγήκα με την μηχανή μου να την βρω, αλλά μάταια. Κάλεσα την μητέρα της με την οποία είχαμε καλές σχέσεις και την ενημέρωσα και για τα όσα μου είχε πει για τον πατέρα της». 

Ήταν 10 Ιουλίου του 2021, όταν δυο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πηγαίνουν στο σπίτι του αστυνομικού στην Ηλιούπολη και του ζητούν να τους ακολουθήσει στο τμήμα, μιας και υπήρχε καταγγελία εις βάρος του.
bougioukos_in__3_
Ο Δημήτρης Μπουγιούκος
«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πήγαινα στην ανακρίτρια, πόσο μάλλον ότι θα προφυλακιζόμουν. Με κατήγγειλε για βιασμό, ομηρία και σωματεμπορία. Η 19χρονη που οι αστυνομικοί βρήκαν τα κλειδιά με το γυναικείο μπρελόκ και όταν τους είπα ότι είναι δικά της, απόρησαν. Αλλά και τα στοιχεία που έδωσα δεν έπεισαν την ανακρίτρια. 

Σήμερα καταλαβαίνω ότι αυτή φεύγοντας από εδώ πήγε στην καφετέρια στην κοπέλα. Όπως απόδείχτηκε, η κοπέλα ενημέρωσε την συνήγορο της 19χρονης και από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα. Δεν πιστέυω ότι είναι λόγια δικά της, αλλά είναι καθοδηγούμενη από τη συνήγορο της. 

Αν δείτε όλα αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν δείχνει μια στοχοποίηση στο πρόσωπό μου. Δεν λένε πολλά για τους άλλους, για τον πατέρα και τον πρώην της. Αυτό λόγω της ιδιότητάς μου. Είναι άλλωστε γνωστή η δράση της συνηγόρου της 19χρονης και τα πιστεύω της στον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Επομένως πιστεύω ότι αυτός ήταν ο στόχος και σε συνάρτηση και με τα επεισόδια που έγιναν στο δικαστήριο. Γιατί στη δίκη ήταν ένα συγκεκριμένο κοινό που φώναζε συνθήματα για εμένα και για τους άλλους αστυνομικούς. Θεωρώ λοιπόν ότι αν δεν ήμουν αστυνομικός μπορεί και να μην είχα προφυλακιστεί» λέει.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε αθώο τον αστυνομικό για τον βιασμό και την ομηρία της 19χρονης ξέσπασαν επεισόδια. 

Τότε οι συνήγοροι υπέρασπισης του Δημήτρη Μπουγιούκου, Δημήτρης Γκαβέλας και Βάσω Πανταζή, με κοινή ανακοίνωσή τους, ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς το Δικαστήριο ανέχθηκε σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας να ακούγονται συνθήματα, ύβρεις, προπηλακισμοί κατηγορουμένων, των οικογενειών τους αλλά και των συνηγόρων υπερασπίσεως. Είδαμε τις επωνυμίες των δικηγορικών μας γραφείων σε τρικάκια... 

Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές δεν πρέπει να εκβιάζονται. Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Η απονομή της Δικαιοσύνης είναι μια ιερή διαδικασία όπου δεν χωρούν ιδεοληψίες. Για τους νοσταλγούς των λαϊκών Δικαστηρίων αναφέρουμε ότι ευτυχώς αποτελούν παρελθόν. 

Εκφράζουμε την θλίψη μας για εκείνους τους κομματικούς μηχανισμούς που ενόψει εκλογών και με προφανή στόχευση την άγρα ψήφου εξέδωσαν ανακοινώσεις προτρέποντας το δικαστήριο να καταδικάσει τον εντολέα μας(!)».

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν βίντεο με την 19χρονη και τον κατηγορούμενο να είναι μαζί, μηνύματα και φωτογραφίες, ενώ ο παραγωγός και σκηνοθέτης αισθησιακών ταινιών Δημήτρης Σειρηνάκης κατά την κατάθεσή του ανέφερε ότι η κοπέλα ήταν πάρα πολύ καλή σε αυτό που έκανε και είχε προταθεί και ως υποψήφια για τα διεθνή βραβεία πορνό στο Λας Βέγκας ως πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός ερωτικών ταινιών.

Στη δικη κατέθεσε και η Δήμητρα, φίλη από το Λύκειο της 19χρονης, η οποία, όπως είπε στο protothema.gr, πήγε για να πει την αλήθεια μιας και ήξερε τόσο ότι ο πρώην σύντροφος της 19χρονης δεν την είχε βιάσει ούτε την είχε κρατήσει όμηρο, όπως ήξερε ότι ούτε ο Δημήτρης Μπουγιούκος την είχε βιάσει και την είχε κρατήσει όμηρο.
bougioukos_in__2_
H Δήμητρα, φίλη της 19χρονης, που κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ των κατηγορουμένων
«Τη Δήμητρα την γνωρίζω από το Λύκειο και από κοινούς φίλους. Κάναμε παρέα και ήξερα τον πρώην της. Όταν έμαθα για το δικαστήριο είχε μιλήσει μαζί της και το ήξερε ότι θα πάω να καταθέσω υπερ του πρώην της και μάλιστα μου είχε πει να πάω. Μίλησα με τον δικηγόρο του πρώην συντρόφου της και πήγα μάρτυρας, όπου εκεί είδα και τον Δημήτρη, τον οποίο δεν είχα γνωρίσει. Είπα την αλήθεια και γι' αυτό πήγα. Γιατί δεν μπορούσα να ξέρω ότι κάποιος άνθρωπος θα μπει φυλακή άδικα» εξηγεί.

Η κατάθεση της Δήμητρας συνοδεύτηκε από απειλές και ύβρεις από τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην αίθουσα του δικαστηρίου και έξω από αυτό. «Ειλικρινά φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα. Βίωσα τον ρατσισμό για το χρώμα του δέρματός μου, ενώ όταν ξέσπασαν τα επεισόδια φοβήθηκα ότι θα βρεθώ στο νοσοκομείο».

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπέρασπισης του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέλας και Βάσω Πανταζή ανέφεραν: «Ο κατηγορούμενος απέδειξε όλους τους ισχυρισμούς του στην αποδεικτική διαδικασία. Στη συγκεκριμένη υπόθεση το αφήγημα των καταγγελλουσών κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. 

Πιστεύουμε ότι ο κατηγορούμενος θα απαλλαγεί στο Εφετειο και από την τελευταία κατηγορία, για την οποία καταδικάστηκε με ισχνή πλειοψηφία 4 έναντι 3 ψήφων σε συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στη λειτουργία του κράτους δικαίου και μαλιστα με αιτιολογημένη αθωωτική εισαγγελική πρόταση για το σύνολο των κατηγοριών».
bougioukos_in__1_
Η φυλακή, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η πρωην σύζυγος θύμα βιασμού
Μετά την απόφαση της ανακρίτριας για προφυλάκιση, ο Δημήτρης Μπουγιούκος βρέθηκε στην Τρίπολη. «Μια ιδιαίτερη φυλακή με 100 άτομα όπου έμεινα τους πρώτους 7 μήνες. Αυτοί ήταν και οι πιο δύσκολοι. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως κατηγορούμουν για βιασμό, ομηρία και σωματεμπορία. Τους τρεις πρώτους μήνες δεν μιλούσα με κανέναν μετά έκανα παρέα με έναν παπά από την Κρήτη που είχε κατηγορηθεί για βιασμό και αθωώθηκε και με τον Πετρο Φιλιππίδη. 

Πιστεύω, χωρίς να έχω ακούσει την άλλη πλευρά, ότι ο Πέτρος δεν βίασε. Μου είχε πει ότι του άρεσε το γυναικείο φύλο και ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Με τον Πέτρο είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις και από την παρέα που κάναμε κατάλαβα ότι δεν είχε λόγο να είναι βιαστής. Για να είναι κάποιος βιαστής υπάρχουν δυο προϋποθέσεις. Να μην έχει ερωτικές συντρόφους και να του αρέσει να βλέπει τον τρόμο πάνω στο θύμα του και ο Πέτρος δεν είναι τέτοιος άνθρωπος».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τρίπολη πήγε στην ψυχιατρική κλινική με κατάθλιψη όπου του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή. Στη συνέχεια μετατέθηκε στα Γρεβενά για να καταλήξει στον Κορυδαλλό.

«Σήμερα ξεκινάω τη ζωή μου από το μηδέν. Δεν έχω τίποτε. Περιμένω το Εφετείο για την υπόθεση της σωματεμπορίας όπου το δικαστήριο οριακά με ψήφους 4-3 με έκρινε ένοχο και μαζεύω πλεόν στοιχεία επιπλέον για να αθωωθώ ώστε να καθαρίσω το όνομά μου. 

Θέλω να κερδίσω τον χαμένο χρόνο με την δεκάχρονη κόρη μου γιατί αυτή ήταν που με κράτησε στη ζωή όταν τους πρώτους μήνες είχα αυτοκτονικές τάσεις. Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως κατηγορήθηκα για όλα αυτά. Και να φανταστείτε ότι η πρώην γυναίκα μου ήταν πραγματικό θύμα βιασμού από τον πατριό της και όταν την γνώρισα και μου το είπε έκανα μεγάλο αγώνα το 2009 ήταν για να μπει αυτός στη φυλακή όπως και έγινε. 

Ήμουν για δέκα χρόνια με έναν άνθρωπο πραγματικό θύμα βιασμού και αυτό είπα και στο δικαστήριο. Έχοντας ζήσει τόσα χρόνια ξέρω ένα θύμα πως αντιδρά και η 19χρονη δεν είχε τέτοιες αντιδράσεις. Και αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι την γνώρισα ως εκδιδόμενη, αλλά αυτό δεν το χρησιμοποιώ για να τη μειώσω, απλά για να δείξω ότι δεν είμαι μαστροπός, δεν είμαι έμπορος ανθρώπων».

astynomia-dikigoros
Oι συνήγοροι υπέρασπισης του Γιώργου Μπουγιούκου, Δημήτρης Γκαβέλας και Βάσω Πανταζή.

Βασίλης Γούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom