Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Θα το επιτρέψουν οι βουλευτές του;


Δεν υπάρχει πρωθυπουργός, τουλάχιστον στη μεταπολιτευτική ιστορία, που βρέθηκε ή θα ήθελε να βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ήθελε να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα. Ακόμα και τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Γι’ αυτόν τον λόγο -αφού έθεσε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, αλλάζοντας ακόμη και τους ισχύοντες νόμους, και αφού ανέθεσε όλη τη δουλειά στους πιο έμπιστους ανθρώπους του- άρχισε να τους παρακολουθεί. Το ΠΑΣΟΚ μέσω της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της παρακολούθησης του Χρ. Σπίρτζη.

Το ίδιο έπραξε και με ενοχλητικούς δημοσιογράφους που η έρευνά τους απειλούσε τα συμφέροντα στα οποία στηρίζεται. Η παρακολούθηση του ΚΚΕ είναι ένα ευρύτερο και διαχρονικό θέμα.

Έσκαψε με πολλή επιμέλεια τον λάκκο της αντιπολίτευσης, αλλά έπεσε ο ίδιος μέσα. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και η ανάλυση των δεδομένων του οδήγησε στον μοναδικό ένοχο που ήταν ο ίδιος, όσο και αν επιχείρησε να φορτώσει τις ευθύνες στους πιστούς -εκτελεστικά όργανα- συνεργάτες του.

Η μεγάλη «ανακάλυψή» του ήταν το απόρρητο. Τάχα για την προστασία του έθνους, καθώς η ΕΥΠ, όπως λέει, παίζει καθοριστικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια. Μόνο που εδώ δεν ελέγχεται η δράση της ΕΥΠ απέναντι στον εξωτερικό εχθρό, αλλά η χρησιμοποίησή της έναντι του λεγόμενου «εσωτερικού εχθρού», που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από την αντιπολίτευση, αξιωματική και ελάσσονα. Δηλαδή για την αυριανή κυβέρνηση με όσους θα συνεργαστούν μαζί της ή θα την αντιπολιτευτούν. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό.

Με όπλο το απόρρητο, που επί της ουσίας δεν είναι κάτι περισσότερο ή λιγότερο από μια μέθοδο συγκάλυψης του σκανδάλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να κλείσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με μια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κεκλεισμένων των θυρών.

Κάτι πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Δεν φοβάται την αντιπολίτευση γι’ αυτό, εφόσον ελέγχει την ενημέρωση και συνεπώς την πληροφορία που φτάνει στην κοινωνία.

Τρέμει την αντίδραση των βουλευτών του, φανερή ή σιωπηρή. Η Ν.Δ., ως δημοκρατικό κόμμα, θα επιτρέψει να την ευτελίζει έτσι ένας περιστασιακός αρχηγός της μόνο και μόνο για τις προσωπικές ανασφάλειές του και επιλογές του;

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom