Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Λακωνία: Ανήλικοι γκρέμισαν βιτρίνες πρατηρίων καυσίμων με κλεμμένο όχημα


Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομία – Είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα και είχαν διαρρήξει αποθήκη της ΔΕΗ.

Χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό ένα όχημα που είχαν κλέψει προηγουμένως από την ιδιοκτήτριά του, επιχείρησαν δύο ανήλικοι Έλληνες και ένας 18χρονος να διαρρήξουν διαδοχικά δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λακωνία, γκρεμίζοντας τις τζαμαρίες των εισόδων τους τα ξημερώματα της Πέμπτης!

Στην πρώτη περίπτωση τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την κλοπή, αλλά λίγο αργότερα διέλυσαν την είσοδο ενός άλλου πρατηρίου καυσίμων, από το οποίο κατάφεραν να κλέψουν χρήματα. 

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και για τον εντοπισμό τους στήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας που τους εντόπισαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και τους συνέλαβαν.

Διέπραξαν κι άλλες κλοπές και διάρρηξη σε αποθήκη της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι από τις 18 Οκτωβρίου οι τρεις νεαροί είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε οχήματα και είχαν διαρρήξει μια αποθήκη της ΔΕΗ, από τα οποία είχαν κλέψει χρήματα, καλώδια, μπαταρίες οχημάτων, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 9.500 ευρώ, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν βρέθηκε με μεγάλες ζημιές που του είχαν προκαλέσει και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του. 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης και τους ασκήθηκε δίωξη για κλοπές κατά συναυτουργία, ενώ και οι γονείς των δυο ανηλίκων κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία τους. 

Η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom