Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Ένα αδίστακτο «κοράκι» με ψεύτικο βιογραφικό! - Συνέταιρός του η σύζυγος του Τσιάρα!

Ένα ακόμα σκάνδαλο στη σειρά των αμαρτωλών πεπραγμένων

Απίστευτο σκάνδαλο! Και ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε επί χρόνια ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες».

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Ψευδές «πόθεν έσχες» κατέθετε όχι μόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας

Το γεγονός εγείρει ακόμη μεγαλύτερο θέμα όχι μόνο για την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αλλά για την ίδια την κυβέρνηση. Φαντάζει σχεδόν αδιανόητο, εκτός από τον βουλευτή Πάτση, και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης να έχει αποκρύψει στοιχεία από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, και το θέμα να μη δημιούργησε ποτέ ερωτήματα για το αν θα διατηρήσει την υπουργική του καρέκλα. Εάν, μάλιστα, υπήρξε και προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, τότε η υπόθεση αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο.

Εμπορικό Μητρώο

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η σύζυγος του Κώστα Τσιάρα δημιούργησε την εταιρία STAGG IKE τον Οκτώβριο του 2016. Εν συνεχεία, η STAGG IKE εμφανίζεται να δημιουργεί, τον Δεκέμβριο του 2016, μαζί με την εταιρία ALL4TOURISM Α.Ε. του Ανδρέα Πάτση μια νέα εταιρία με τον διακριτικό τίτλο ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION SERVICES ΕΠΕ, με σκοπό την παροχή μεταφοράς φυσικών προσώπων.

Από τα δεδομένα σύστασης που υπάρχουν στο Εμπορικό Μητρώο προκύπτει πως σε αυτή τη νέα εταιρία η εταιρία της συζύγου του κ. Τσιάρα μπήκε με μερίδιο που αναλογούσε στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρία του βουλευτή Πάτση μπήκε με μερίδιο που αντιστοιχούσε στο 70% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ειδικά για την ALL4TOURISM Α.Ε., η οποία έχει το 70% της ELITE, πρέπει να διευκρινίσουμε πως το 100% των μετοχών της ανήκει στην κυπριακή εταιρία SIGHTGREEN Ltd, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Ανδρέα Πάτση.

Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν το 2016, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας δεν δηλώνει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα της συζύγου του, όπως ήταν υποχρεωμένος, ούτε το 2017 (χρήση 2016) ούτε το 2018 (χρήση 2017) ούτε το 2019 (χρήση 2018). Δηλαδή, η εταιρία δεν δηλώνεται στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Δικαιοσύνης για τρία χρόνια από την ίδρυσή της. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα «πόθεν έσχες» υποβάλλονται για κάθε έτος μερικούς μήνες ή ακόμη κι έναν χρόνο μετά τη λήξη κάθε έτους. Δηλαδή, για το 2018, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας κατέθεσε το «πόθεν έσχες» του το 2019, ενώ δηλαδή ήταν ήδη υπουργός Δικαιοσύνης. 

Υπενθυμίζουμε ακόμη πως είναι υπόχρεος να καταθέτει «πόθεν έσχες» εδώ και πολλά χρόνια, αφού εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2004, ενώ διετέλεσε για πρώτη φορά υφυπουργός Εξωτερικών την περίοδο 2012-2013.

Τόσο ο Κωνσταντίνος Τσιάρας όσο και ο Ανδρέας Πάτσης δηλώνουν για πρώτη φορά την εταιρία, που ιδρύθηκε το 2016 και η οποία έχει στόχο να μεταφέρει φυσικά πρόσωπα με αυτοκίνητα, πολυτελή σκάφη, θαλαμηγούς, ελικόπτερα και αεροπλάνα, το 2020 (χρήση 2019).Στο «πόθεν έσχες» δηλαδή που υπέβαλαν το φθινόπωρο του 2020 ή ακόμη και την άνοιξη του 2021, αφού εκείνο το έτος δόθηκε και παράταση. 

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», τον Φεβρουάριο του 2020, το οποίο είχε αποκαλύψει πως ο Ανδρέας Πάτσης ήταν και παρέμενε και ως βουλευτής επικεφαλής δικηγορικού ομίλου «είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων», αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» το οποίο ανέφερε ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. δεν δήλωνε στο «πόθεν έσχες» του τις εταιρίες ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ, ALL4TOURISM, ALL4SEA, LIQUIDATION SOLUTIONS και την ELITE EXECUTIVE. Αλλά και ότι διατηρούσε κυπριακές, δηλαδή παράκτιες εταιρίες.

Μετά τα δημοσιεύματα

Μετά τα δύο δημοσιεύματα συμβαίνουν δύο εξελίξεις: 

Πρώτον, τον Ιούλιο του 2020, η εταιρία της συζύγου του Κώστα Τσιάρα αποχωρεί από την ELITE EXECUTIVE. Το 30% που κατείχε περνά στη σύζυγο του Ανδρέα Πάτση. 

Δεύτερον, στο «πόθεν έσχες» για τη χρήση του 2019 που υπέβαλλαν οι υπόχρεοι το 2020 ή στις αρχές του 2021 εμφανίζεται για πρώτη φορά και στους δύο βουλευτές η συγκεκριμένη εταιρία. Στο «πόθεν έσχες» της ίδιας χρονιάς εμφανίζονται μάλιστα για πρώτη φορά και οι άλλες εταιρίες που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν δήλωνε ο Ανδρέας Πάτσης.

Αναπάντητο, φυσικά, παραμένει το ερώτημα αν η δήλωση της εταιρίας έγινε στην αρχική υποβολή του «πόθεν έσχες» ή αν οι υπόχρεοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που δόθηκε να κατατεθούν και τροποποιητικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο έτος. Αλήθεια, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κάνει τελικά έστω και μία τυπική ανάγνωση όσων δηλώνουν τα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα;

https://www.dimokratia.gr/

Ανδρέας Πάτσης: Ένα αδίστακτο «κοράκι» με ψεύτικο βιογραφικό!

«Λερώνει» απ’ όπου κι αν το πιάσεις το Πάτσης-gate. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει και διαφορετικά, αφού τα έργα και οι ημέρες του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. εκπέμπουν μπόχα και δυσοσμία, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά του Ανδρέα Πάτση πίσω από το προσωπείο του αξιοσέβαστου βουλευτή.

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα πως ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και κουμπάρος του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα δεν ήταν μόνο ένα αδίστακτο «κοράκι» που είχε στήσει φάμπρικα με τα κόκκινα δάνεια των φτωχοποιημένων Ελλήνων και έκανε συμβάσεις εκατομμυρίων με το Δημόσιο, αλλά ήταν και ένας ακόμα ντεμέκ άριστος με ψεύτικο βιογραφικό.

Ο Ανδρέας Πάτσης στο επίσημο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρει πως είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δικηγορικού του γραφείου αναφέρει πως είναι επίτιμος διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.


Η αναφορά στο βιογραφικό του ως επισκέπτη καθηγητή στο ∆ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ωστόσο και τα δύο είναι απολύτως ψευδή και αυτό συνιστά ένα ακόμα σκάνδαλο στη σειρά των αμαρτωλών πεπραγμένων του Ανδρέα Πάτση. Η «δημοκρατία» επικοινώνησε χθες με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ακαδημαϊκή εμπλοκή του γνωστού μεγαλοδικηγόρου με το πανεπιστήμιο.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως στους καταλόγους μας δεν υπάρχει κανένας επισκέπτης καθηγητής ούτε επίτιμος διδάκτωρ με το όνομα Ανδρέας Πάτσης» ανέφερε στη «δημοκρατία» ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. θα μείνει στην ιστορία ως ένας πολιτικός απατεώνας.

Η αποκάλυψη, όμως, ότι ο Ανδρέας Πάτσης εκλέχθηκε βουλευτής παρουσιάζοντας στην Πειραιώς αλλά και στους ψηφοφόρους ένα ψεύτικο βιογραφικό εκθέτει την ηγετική ομάδα του κόμματος αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει κάνει το κόμμα «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Ο ίδιος είναι, άλλωστε, αυτός που μετέτρεψε τον μεγαλοδικηγόρο σε σημαιοφόρο της γαλάζιας παράταξης στη μονοεδρική των Γρεβενών, που αποτελεί ιστορικό προπύργιο της Ν.Δ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα βαρύνεται και από το γεγονός πως πλέον η περιφέρεια Γρεβενών θα εκπροσωπείται στη Βουλή από έναν… ανεξέλεγκτο βουλευτή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και ο Ανδρέας Πάτσης δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από το πέπλο προστασίας με το οποίο τον είχαν περιβάλει για τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Μαξίμου και συνολικά η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Πάτσης δεν είναι ο πρώτος με μαϊμού βιογραφικό που μπαίνει στη Ν.Δ. με τις ευλογίες Μητσοτάκη. Αντίστοιχη ήταν η περίπτωση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος οδηγήθηκε σε παραίτηση όταν αποδείχθηκε ότι δεν είχε πτυχίο του μεταπτυχιακού από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, που ανέφερε στο βιογραφικό του.

δημοκρατία 27/10/22 

https://www.newsbreak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom