Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την Παγκόσμια ημέρα Εργοθεραπείας (φωτο)


Παγκόσμια ημέρα Εργοθεραπείας σήμερα, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists), μέλος της οποίας είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

Ένα επάγγελμα ζωτικής σημασίας, αφού ο εργοθεραπευτής υποστηρίζει τον άνθρωπο να συμμετέχει στα καθημερινά έργα, ρόλους και καθήκοντα που επιθυμεί και χρειάζεται, έτσι ώστε να ζήσει μια χαρούμενη ζωή, γεμάτη νόημα, ικανοποίηση, ανεξαρτησία και ποιότητα.

Στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, η εργοθεραπεία προσεγγίζει το παιδί ολιστικά μέσα στο σύστημα της οικογένειάς του, του σχολείου του και της κοινότητας που ζει.

Η αποστολή μας είναι η συμπερίληψη και οι ίσες ευκαιρίες που οφείλει να έχει κάθε παιδί και οικογένεια μέσα στην κοινωνία, μια κοινωνία που μας χωράει όλους μαζί ανεξαρτήτου διαφορετικότητας.

Το παιχνίδι ως βασικό έργο των παιδιών είναι στο επίκεντρο των θεραπειών και της προσέγγισής μας, δίνοντας ένα ασφαλές περιβάλλον στο παιδί να εξερευνήσει, να μάθει, να συνδιαλλάξει, να παίξει και να δημιουργήσει.

Ευχαριστούμε όλους τους Εργοθεραπευτές για το τόσο σημαντικό τους έργο και ευελπιστούμε σε περισσότερους νέους επαγγελματίες που θα υπηρετήσουν αυτό το (επ)- άγγελμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom