Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Στα Δερβενοχώρια ψάχνουν ίχνη του Μάριου Παπαγεωργίου - Βρέθηκαν οστά σε σπήλαιο


Εξελίξεις φαίνεται πως έρχονται στην υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, αναφέρει πως τα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια την Τετάρτη (26.10) ενδέχεται να ανήκουν στον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου, που τον Αύγουστο του 2012 έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας από συμμορία με «εγκέφαλο» οικογενειακό φίλο του.

Την Τετάρτη ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι βρήκαν σε σπήλαιο στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας οστά και ένα κρανίο, ενώ δίπλα βρέθηκε και μια χειροβομβίδα. Η σπηλιά είναι σε υψόμετρο 650 μέτρων και έχει βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων.

Το δημοσίευμα συνδέει το εύρημα αυτό με τον δολοφονημένο Μάριο Παπαγεωργίου, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι σε αυτή την περιοχή οι απαγωγείς «έσβησαν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας τη σορό του. Ωστόσο, Καναδός ερευνητής που είχε προσλάβει η οικογένειά του, είχε στρέψει τις έρευνες στη Νέα Πέραμο και στον Κιθαιρώνα.

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και παραδόθηκαν στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και στο Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας.

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως δίπλα από τη σορό βρέθηκε χειροβομβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν πως θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αναρτήσεις μας για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom