Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Αποκάλυψη-βόμβα: Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις υπουργών και επιχειρηματιών από το Μαξίμου


Αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου ξαναφέρνει στο επίκεντρο το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών από το Μέγαρο Μαξίμου!

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Αποκάλυψη - Τέσσερις παράνομες μεθοδεύσεις από ένα ύποπτο κέντρο» και υπότιτλο «Οι ενδείξεις για άγνωστες υποκλοπές, οι πληροφορίες για φυσικές παρακολουθήσεις, οι διευκολύνσεις κι άλλες ιστορίες - Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Γρηγόρη Δημητριάδη».

Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως το πρόσωπο που πιθανόν να έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποκλοπές με το Predator, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως τον υπουργό που παρακολουθούνταν για το θέμα των ταυτοτήτων, ενώ κάνει λόγο και για άλλο πολιτικό που επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί αλλά απέφυγε την παγίδα.

Επίσης μιλά και για φυσικές παρακολουθήσεις και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα εναντίον πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και «ανδρών και γυναικών για ιδιωτικούς λόγους»!

Εξάλλου το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου φωτογραφίζει και επιχειρηματίες για σχέσεις με το έως πρόσφατα ισχυρό κέντρο στο Μαξίμου. 

Όπως αναφέρεται:

«Τα προβληματικά σημεία για το συγκεκριμένο κέντρο επιρροής πολλαπλασιάζονται ύστερα από τα οφέλη που φέρονται να είχαν σε συμβάσεις με το Δημόσιο επιχειρηματίες (που δραστηριοποιούνται κυρίως σε θέματα επικοινωνιών, ψηφιακών συστημάτων και άλλων υψηλής τεχνολογίας) οι οποίοι είχαν πολύχρονες επαφές με αυτό το σύστημα. 

Οι συγκεκριμένοι ενδιαφέρονταν για θέματα επικοινωνιών σε σώματα ασφαλείας, στα συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ, στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κ.λπ. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος διαγωνισμός ματαιώθηκε ύστερα από πολιτικές αντιδράσεις».

Οι παρακολουθήσεις σε καφετέριες

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ στα Νέα, «SMS με link - παγίδα φέρεται να είχε σταλεί, στις αρχές Νοεμβρίου 2021, και σε επιχειρηματία εκτός Αθηνών, που έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους. 

Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα, αυτό φέρεται να συνέβη προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση κι άλλων γνωστών του σημαντικών προσώπων, μέσω αυτού, αλλά και γιατί ήταν «εχθρός» επιχειρηματιών που φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο κέντρο..

..Ακόμη παραμένει άγνωστο αν το Predator χρησιμοποιήθηκε μέχρι και για υποκλοπές, αντρών και γυναικών, για ιδιωτικούς λόγους. Με κύριο ζητούμενο τι από όλα αυτά μπορεί να γνώριζε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αποφεύγει να λάβει θέση για τη διαχείριση του Predator στην Ελλάδα κι αναφέρεται συχνά σε SMS - παγίδες που στέλνονταν από το εξωτερικό.

Ενα από τα κρίσιμα ερωτήματα που ανακύπτουν αφορά τη φυσική παρακολούθηση ή και την καταγραφή συνομιλιών, σε ραντεβού, σε καφετέριες, ενός ακόμη πολιτικού παράγοντα που επίσης δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το προαναφερόμενο κέντρο… »

Σχέσεις και με το …οργανωμένο έγκλημα!

Τέλος, κάνει λόγο και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα: «Ένα κρίσιμο ερώτημα παραμένει, τέλος, και το ακριβές περιεχόμενο των «θολών» επαφών ανθρώπων σε θέσεις κρίσιμης σημασίας με άτομα κι από τον ποινικό χώρο που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. 

Σύμφωνα με μία εκδοχή, αυτό έγινε για «λόγους προσωπικής ασφάλειας». Προκαλώντας βεβαίως τις εύλογες απορίες γιατί δεν ζητήθηκε αρωγή και προστασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες».

Το ρεπορτάζ των «Νέων» αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμα κύκλο συζητήσεων για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς ζητούνται άμεσα απαντήσεις στα θέματα που τίθενται, καθώς είναι σαφές πως η εφημερίδα γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα γράφουν σήμερα.

Το βέβαιο είναι ότι ενώ η Pega, η εξεταστική της ευρωβουλής , φθάνει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και προμηνύονται νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, η υπόθεση των υποκλοπών κάθε άλλο παρά έχει κλείσει, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να το «κουκουλώσει»…

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom