Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ζωγράφου: Συγκίνηση και υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις του έπους του ’40 (φωτο & βίντεο)


Με κάθε επισημότητα και με αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ζωγράφου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρουσία της Δημοτικής Αρχής, Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, ενώσεων, συλλόγων, σωματείων και πλήθους κόσμου.

Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων από τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Χαράλαμπο. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λαμπρή παρέλαση στη Λεωφόρο Παπάγου, των σχολείων, των αθλητικών και των πολιτιστικών συλλόγων.

Πρώτος κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ακολούθησε ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης και μετά οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων και των τοπικών συλλόγων και σωματείων.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι η σπουδαιότερη ημέρα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Μια ημέρα που το «ΟΧΙ» στη βαρβαρότητα και τον ναζισμό ακούστηκε εκκωφαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας τιτάνιος αγώνας αυταπάρνησης και αυτοθυσίας, που έχει γραφτεί με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Το έθνος μας παραμένει ισχυρό μέσα από τη συλλογική μνήμη και τιμή όσων θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική. Στις προκλήσεις της εποχής μας απαντάμε με ενότητα και πίστη στις αρχές και στα ιδεώδη που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.» 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης η επικεφαλής της παράταξης Μαζί για την πόλη μας Τίνα Καφατσάκη, ο επικεφαλής της παράταξης Ζωγράφου Μπροστά, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης Αγαπώ Ζωγράφου, Κωστής Παπαναστασόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom