Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Κοντά στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι οι φλόγες - Mήνυμα από το 112 (φωτο & βίντεο)


Μάχη να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Νταού Πεντέλης πριν αυτή φτάσει στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούν στην περιοχή.

Ο συναγερμός για τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης σήμανε λίγα λεπτά μετά τις 17:30. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη Μονή Παντοκράτορος και στη συνέχεια οι φλόγες “πέρασαν” και λίγο πιο πέρα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Αυτή την ώρα, η φωτιά έχει μπει και σε δασικό κομμάτι και καίει ανάμεσα στο Ντράφι και το Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι φλόγες βρίσκονται περίπου σε απόσταση 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, ενώ το πύρινο μέτωπο εκτείνεται έως το Νταού Πεντέλης.

Ήδη, πυροσβεστικά οχήματα έχουν φτιάξει έναν “φραγμό” μπροστά από τις πρώτες κατοικίες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι πολύ μεγάλη σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς και να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μήνυμα από το 112: Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Περίπου στις 18:20 στάλθηκε μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

φωτιά Πεντέλη

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί βόρειοι άνεμοι έντασης 7 μποφόρ με ριπές που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό). Επίσης, συνδράμουν εθελοντές και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Η φωτιά στο Νταού Πεντέλης όπως φαίνεται από τη Μεσογείων:

φωτιά Νταού Πεντέλης Μεσογείων

φωτιά Νταού Πεντέλης

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κάνει λόγο για μία “δύσκολη φωτιά στο Νταού Πεντέλης”.

Όπως είπε:

“Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό” και συνέχισε: “Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε”.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom