Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Europol: Τεράστια αστυνομική επιχείρηση για διακινητές - 130 συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Europol σε όλη την ήπειρο. Εκατόν τριάντα ύποπτοι για λαθραία διακίνηση ανθρώπων συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες χώρες.

Αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη έχουν συλλάβει περίπου 130 άτομα ύποπτα για ανάμιξη σε λαθραία διακίνηση ανθρώπων, με κοινή επιχείρηση της Europol που πραγματοποιήθηκε από 22 χώρες, ανακοίνωσε ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός Europol.

Οι αστυνομικές ενέργειες, οι οποίες έλαβαν χώρα την εβδομάδα μέχρι τις 13 Ιουνίου, οδήγησαν επίσης στην ταυτοποίηση άνω των 100 πιθανών θυμάτων λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, ανακοίνωσε η Europol.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, την οποία συντόνισε ο ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής Frontex, ελέγχθηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσωπα και 200.000 οχήματα σε θαλάσσια, χερσαία και αεροπορικά σύνορα, κυρίως σε οδούς προς την Ευρώπη που χρησιμοποιούνται πολύ.

Δεκαπέντε χώρες της ΕΕ συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, δίπλα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Βρετανία και το Λιχτενστάιν. Πήραν μέρος περίπου 22.500 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: