Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Τι λέει αστυνομικός που βούτηξε στον Θερμαϊκό για να σώσει νεαρό που έπεσε με τις χειροπέδες! (βίντεο)


Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός άνδρα από την παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε στα νερά του Θερμαϊκού αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να μπουν και αυτοί για να τον πιάσουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί όταν η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση για άνδρα ο οποίος είχε εριστική συμπεριφορά και παρενοχλούσε φραστικά ανθρώπους που είχαν πάει σε περιοχή κοντά στην παραλιακή είτε για να γυμναστούν, είτε για βόλτα.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί τον ακινητοποίησαν περνώντας του χειροπέδες για να το προσάγουν, στην προσπάθειά τους όμως να τον βάλουν στο περιπολικό κατάφερε και να ξεφύγει τρέχοντας προς την παραλιακή.

Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει αλλά εκείνος έπεσε στα νερά του Θερμαϊκού. Οι άνδρες βούτηξαν πέρασαν ένα σκοινί στα χέρια του και τον έβγαλαν έξω, με τον άνδρα να φωνάζει «αφήστε με να πεθάνω, δεν θέλω να βγω».

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός από τους δύο αστυνομικούς που βούτηξαν το πρωί στη θάλασσα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βγάλουν από το νερό έναν 22χρονο Αλγερινό, που προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός της ομάδας Ζ της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Σφελινιώτης, είχε μεταβεί για συνδρομή στους αστυνομικούς του Α.Τ Λευκού Πύργου. «Μόλις φτάσαμε είδαμε ότι το άτομο ήταν μέσα στη θάλασσα και επειδή διαπιστώσαμε ότι η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, αποφασίσαμε με το συνάδελφο Αλέξη Μαυρίδη, από το περιπολικό του Λευκού Πύργου, να εισέλθουμε στη θάλασσα προκειμένου να τον δεσμεύσουμε, να τον ακινητοποιήσουμε και αργά-αργά να τον βγάλουμε από τη θάλασσα για να διασφαλιστεί ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του» δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως το άτομο δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμο ακόμη και μέσα στο νερό και προσπαθούσε διαρκώς να απωθήσει τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο 22χρονος γύρισε κάποια στιγμή προς τον αστυνομικό της ομάδας Ζ και σε σπαστά ελληνικά τον ρώτησε: «Θα πεθάνεις και εσύ σήμερα μαζί μου;» με τον Αλέξανδρο Σφελινιώτη να του απαντά: «Δεν ήρθε ακόμη η ώρα σου, ούτε η δική μου, ούτε η δική σου».

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός:

Σε βάρος του 22χρονου Αλγερινού σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, εξύβριση, αντίσταση και παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom