Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Καταρρέει (και) η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου…


Σε εικόνα αποσύνθεσης παραπέμπει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η κατάσταση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Τη στιγμή που το τελευταίο διάστημα προωθούνταν το αίτημα για δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και η δυνατότητα να γίνονται στο Αγρίνιο πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας, σε μία εξέλιξη που θα αναβάθμιζε περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό οδηγεί την κλινική σε κατάρρευση.

Πληροφορίες του agrinionews.gr αναφέρουν ότι την περασμένη Παρασκευή ο Συντονιστής διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Γιώργος Αλμπάνης κατέθεσε αίτηση παραίτησης, σε μία εξέλιξη που έρχεται ακολούθως της παραίτησης του ιατρού καρδιολόγου, Νίκου Ντόκα.

Στην περίπτωση του τελευταίου, η εξέλιξη χαρακτηρίζεται λίγο πολύ αναμενόμενη, καθότι έχοντας θέση επικουρικού, με τη σύμβασή του να οδεύει σε τέλος, το διάστημα των τελευταίων δύο περίπου μηνών «έβαζε πλάτη» για να μην ανακύψει ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία. 

Ακόμη και τη δεδομένη στιγμή, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από μεριάς διοίκησης του Νοσοκομείου γίνονται προσπάθειες ώστε η παραμονή του στα καθήκοντά του να παραταθεί.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος ιατρός καρδιολόγος, Ιάσωνας Σκοτινιώτης αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, γεγονός που επίσης προκάλεσε έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις στις τάξεις του ιατρικού προσωπικού της κλινικής, το οποίο εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να υπερβάλλει εαυτόν ώστε να «βγαίνουν» οι μηνιαίες εφημερίες.

Η αίτηση παραίτησης που κατέθεσε ο κ. Αλμπάνης έρχεται ως απότοκο των παραπάνω εξελίξεων και μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μία κλινική που με τη σταδιακή αναβάθμισή της τα τελευταία χρόνια, η οποία και προσέφερε αξιόλογες υπηρεσίες στους ασθενείς, οδηγείται σε κατάρρευση αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση σε ένα περιβάλλον το οποίο κάθε άλλο παρά έτοιμο για… «απογείωση» των υπηρεσιών υγείας δεν είναι.

Σημειωτέον ότι μέσα στο μήνα αναμένεται στο Αγρίνιο η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα καθότι το ζήτημα των ελλείψεων του προσωπικού απασχολεί καιρό τώρα και άλλες κλινικές του Νοσοκομείου. Πλέον, και η Καρδιολογική Κλινική έχει μπει για τα καλά σε αυτή την «εξίσωση»…

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom