Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Αλμυρός: Κακουργηματικές διώξεις μετά από 3 χρόνια σε τρεις για τον θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ


Η προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για την τραγωδία στο λούνα παρκ Αλμυρού, όπου η 14χρονη Σεραΐνα (Νίνα) ενώ βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί» εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα, ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν πλέον η ιδιοκτήτρια του μοιραίου λούνα πάρκ του Αλμυρού, ο τεχνικός ασφαλείας του και ο αλλοδαπός χειριστής του μηχανικού παιχνιδιού «Χαλί», στο οποίο είχε βρει οικτρό θάνατο στις 30 Αυγούστου του 2019 η 14χρονη Σεραΐνα (Νίνα). 

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε διώξεις εναντίον των τριών εμπλεκομένων στη λειτουργία του μοιραίου μηχανικού παιχνιδιού, για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος, διότι από το ίδιο μηχάνημα, δέκα χρόνια νωρίτερα.

Το καλοκαίρι του 2009, στο συγκεκριμένο λούνα παρκ, που είχε στηθεί στην Αγία Παρασκευή της Χαλκίδας, ένα 9χρονο κορίτσι είχε τραυματιστεί σοβαρά, στο ίδιο παιχνίδι «Χαλί», όταν είχε γλιστρήσει κάτω από το κάθισμα και είχε βρεθεί στο κενό.

Η 76χρονη σήμερα ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, ο τεχνικός ασφαλείας, κάτοικος Πειραιά και ο 30χρονος χειριστής από το Μπαγκλαντές, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Βόλου, για να απολογηθούν και κατόπιν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται η παραπομπή τους. Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε καταδικαστεί το 2019 σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου φέρεται να καταλογίζει αμέλεια στους τρεις διωκόμενους, καθώς θεωρεί ότι δεν λειτούργησε ο κόφτης ταχύτητας του μηχανικού παιχνιδιού, οι μπάρες ασφαλείας δεν ενδείκνυντο για κίνηση πάνω-κάτω, αλλά πλευρική και αυτό ήταν που συνέτεινε στο να εκσφενδονιστεί η 14χρονη.

Με άλλα λόγια, η υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί, σε συνδυασμό με την περιστροφική κίνηση και με τη μη ορθή χρήση της μπάρας ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα να βρει το κοριτσάκι τραγικό θάνατο. Η ιδιοκτήτρια φέρεται να γνώριζε τις ελλείψεις του μηχανικού παιχνιδιού και παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να το χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της 30ής Αυγούστου, στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, όταν η 14χρονη έπεσε από το παιχνίδι, στο οποίο βρισκόταν και τραυματίστηκε θανάσιμα. Εκείνη την ώρα στο λούνα παρκ βρισκόταν αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, που τρόμαξαν από τις τραγικές σκηνές που είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Η 14χρονη βρισκόταν μαζί με άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι «Χαλί» του λούνα παρκ και διασκέδαζε. Όμως, κάποια στιγμή εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο, καθώς και η Πυροσβεστική, που απεγκλώβισε τη 14χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η 14χρονη ήταν μαθήτρια Γυμνασίου, από τη Βρύναινα. Σημειώνεται επίσης πως για το τραγικό δυστύχημα είχαν διενεργηθεί δύο προκαταρκτικές εξετάσεις, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε απορρίψει το αίτημα της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, να της αποδοθεί το κατασχεμένο παιχνίδι.

Η Αστυνομία είχε συλλάβει την ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ και την προσωρινά υπεύθυνη του χώρου.

Με πληροφορίες από thenewspaper.gr

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom