Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία - Ανοχύρωτος παραμένει ο λαός - Όλα στην «ατομική ευθύνη»


Σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά και οι επιστήμονες κάνουν εφιαλτικές προγνώσεις για το χειμώνα, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια χρεοκοπημένη «συνταγή» που μας έφερε ως εδώ, δηλαδή της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της εναπόθεσης της προστασίας του λαού στην «ατομική ευθύνη», της αντιμετώπισης των μέτρων προστασίας στους χώρους μαζικής συνάθροισης ως «κόστος» και της απουσίας επιδημιολογικής επιτήρησης.

Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με τα αρνητικά ρεκόρ να σπάνε το ένα το άλλο. Ακόμη και την Κυριακή, που τα τεστ είναι πολύ λιγότερα, καταγράφηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων (4.307). Μέσα σε μια εβδομάδα (1/11 - 7/11) εντοπίστηκαν πάνω από 36.000 κρούσματα! Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα το επόμενο διάστημα, ιδίως μόλις πιάσουν τα κρύα. 

Όλα στην «ατομική ευθύνη»

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα αναχαίτισης του ιού, πετάει διαρκώς την ευθύνη στο λαό και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, την ίδια στιγμή που και οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς φέρουν την υπογραφή της. Οι κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες, η απουσία συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα έτρεχε τους εμβολιασμούς και θα ανέπτυσσε δομές φαρμακοεπαγρύπνησης, η μετατροπή σε τελική ανάλυση ενός επιστημονικού όπλου όπως τα εμβόλια σε μέσο εκβιασμών και αντεργατικών επιλογών, υπονόμευσαν την εκστρατεία εμβολιασμού. 

Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο εφαρμόζονται μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, με μεγαλύτερη αστυνόμευση, με χαράτσια για δύο rapid tests κάθε βδομάδα, με φόρτωμα της ευθύνης των ελέγχων ακόμα και στους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες για τη λειτουργία των καταστημάτων τους.

Το Σάββατο, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, έγιναν 99.258 έλεγχοι και καταγράφηκαν 601 παραβάσεις. Συνολικά. επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 228.150 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 25 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 11 συλλήψεις από τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Φυσικά, μπορεί σήμερα να γίνεται μπαράζ ελέγχων για να ενισχυθεί το κυβερνητικό αφήγημα, όμως όλο το καλοκαίρι η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» ελέω τουρισμού, ενώ στους εργασιακούς χώρους και τα μεγάλα εργοστάσια οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι από την αρχή της πανδημίας έως τώρα. Ο κορονοϊός δεν κολλάει μόνο στις καφετέριες, αλλά και στα ΜΜΜ που οι επιβάτες στοιβάζονται σαν «σαρδέλες» και στα σχολεία που οι μαθητές είναι ο ένας πάνω στον άλλο σε τάξεις-κλουβιά…

Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση είναι που «κλείνει το μάτι» σε διάφορους σκοταδιστές, όπως για παράδειγμα σε εκκλησιαστικούς κύκλους, ικανοποιώντας το αίτημα τους να εξαιρούνται οι ναοί από την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων που ισχύουν στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους. Μπορεί μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η ίδια η ηγεσία της εκκλησίας να ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν στους ναούς με αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, όμως, η κυβέρνηση προηγουμένως είχε κάνει το ...καθήκον της εξαιρώντας την εκκλησία. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης άφησε την Κυριακή ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, όμως, μόνο για τους ανεμβολίαστους«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «ΣΚΑΙ».

Συνθήκες «πολέμου» στα Νοσοκομεία

Η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας είναι σχεδόν 100%, στην Αττική είναι περίπου στο 74%, ενώ διασωληνωμένοι περιμένουν μέρες για ένα κρεβάτι στην Εντατική. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται επτά ασθενείς διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους.

Οι υγειονομικοί έχουν περάσει προ πολλού τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Οι αναστολές επιδείνωσαν την κατάσταση.

Ταυτόχρονα, η έξαρση της πανδημίας αξιοποιείται για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Έτσι, τα κενά λόγω αναστολών καλύπτονται με περισσότερες εργολαβίες στα Νοσοκομεία και οι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας πληρώνονται αδρά, με διπλάσιο νοσήλιο από το κράτος, για να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας σε ...«σχεδόν υγιείς».

Ακολουθώντας την ίδια «συνταγή» που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, που έφερε την τραγωδία με την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τώρα προωθούνται το «νέο ΕΣΥ» των ΣΔΙΤ και της έντασης της επιχειρηματικής δράσης, η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ με όρους «ασφαλιστικής εταιρείας», δηλαδή με αυξημένες πληρωμές, με ακόμη λιγότερες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και περαιτέρω απεμπλοκή του κράτους από τη χρηματοδότηση.

Αυξάνονται οι νοσηλείες εμβολιασμένων

Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνονται και οι νοσηλείες εμβολιασμένων, με το ποσοστό τους που νοσηλεύεται να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, δείχνοντας στην πράξη τη χρεοκοπία μιας πολιτικής που επικέντρωση τη διαχείριση της πανδημίας αποκλειστικά στους εμβολιασμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μήνα πριν, στις 4 Οκτώβρη, νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ 38 πλήρως εμβολιασμένοι, την περασμένη Παρασκευή είχαν ανέλθει στους 72 και την Κυριακή στους 88, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι αν και το εμβόλιο αποτελεί αναγκαίο και πολύτιμο εφόδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από μόνο του δεν φτάνει για την αποτελεσματική προστασία του λαού. Πόσο μάλλον όταν στο όνομα του εμβολιασμού, η κυβέρνηση βρίσκει το άλλοθι να απορρίπτει κάθε αναγκαίο μέτρο για να μη μεταδίδεται ο ιός.

«Πολυτέλεια» η ενίσχυση της Υγείας...

Η πολιτική αυτή δεν οφείλεται σε κάποια «ιδεολογική εμμονή» της κυβέρνησης, αλλά στην εφαρμογή μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει ως κόστος κάθε τι που αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Από την Ελλάδα, μέχρι τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, «λεφτά υπάρχουν», αλλά για το κεφάλαιο και όχι για το λαό...

Την πολιτική αυτή περιέγραψε με κυνισμό, στα μέσα της εβδομάδας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο -και δεν υπάρχει και λόγος- να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας», καθώς «μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ»!!!

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα έτοιμος να βάλει πλάτη, εγκαλώντας την κυβέρνηση για άρνηση συνεννόησης και συναίνεσης. Έτσι, μετά την πρόταση για κοινό υπουργό Υγείας, ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε, αυτή τη φορά προτείνοντας «πρόσωπα κοινής αποδοχής» για τη διαχείριση της πανδημίας, δηλαδή μια «ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες»...

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom