Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Amazon: «Μαύρη Παρασκευή» με εξοντωτική εργασία για τους εργαζομένους


Το Σάββατο οι εργαζόμενοι στην Amazon Πολωνίας συμμετείχαν στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε ποτέ κατά της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος.

Το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι ήταν μήνυμα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας προς όλους τους συναδέλφους στην εταιρία, καθώς χιλιάδες εξ’αυτών εργάστηκαν σε εξοντωτικά ωράρια για να προλάβουν να καλύψουν τις παραγγελίας της «Black Friday».

«Μαύρη Παρασκευή», όνομα και πράγμα, με τις εργασιακές συνθήκες να έχουν χτυπήσει κόκκινο, να μην υπάρχει ωράριο και να μην μπορούν να κάνουν διάλειμμα εν ώρα εργασίας. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας αντιμετωπίζονται σαν ρομπότ, υποτιμώνται, εκφοβίζονται και εκμεταλλεύονται σε ακραίο βαθμό από τη διοίκηση.

Εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και σοβαρά περιστατικά υγείας

Οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίες έχουν οδηγήσει εργαζόμενους στο νοσοκομείο, τονίζουν εργαζόμενοι στην Amazon Πολωνίας, με την περίπτωση του Dariusz να είναι σοκαριστική. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Dariusz άφησε την τελευταία του πνοή στην αποθήκη της εταιρίας στην πόλη Πόζναν. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγουμένως είχε διαφωνήσει με τον διευθυντή του για τις συνθήκες και την ένταση εργασίας, όταν άρχισε να αισθάνεται τεράστιο πόνο στην καρδιά του. Παρά την κατάστασή του, δεν κλήθηκε ποτέ γιατρός και ο Dariusz έπρεπε να διασχίσει μόνος του την αποθήκη για να καλέσει ιατρική βοήθεια.

Δυστυχώς, ήταν πλέον πολύ αργά…

Δεν ήταν η πρώτη φορά φυσικά που η συγκεκριμένη εταιρείας μας απασχολεί. 

Όπως είχε μεταδώσει το Forbes, η εταιρεία με κέρδη 23,4 δισ δολάρια την τελευταία διετία έβαζε χέρι και στα πουρμπουάρ των εργαζομένων της. 


Όπως είναι προφανές, οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι αλλά ως καλοκουρδισμένες μηχανές. Tο 6% των εργαζομένων στα κέντρα διαλογής της εταιρείας είχαν κάποιο ατύχημα το 2020.


Ο Τζεφ Μπέζος τον χαβά του όμως. Λογικά θα ετοιμάζει το επόμενο διαγαλαξιακό του ταξιδάκι αναψυχής.. 


https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom