Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Εδωσαν πέρυσι αναδρομικά στους συνταξιούχους και φέτος... τα παίρνουν πίσω! (βίντεο)


«Κοστούμι» με φόρους «έραψε» η Εφορία σε συνταξιούχους, οι οποίοι εισέπραξαν αναδρομικά ποσά που αφορούν παλαιότερα έτη (2015 - 16), για τα οποία  έκαναν φέτος τροποποιητικές δηλώσεις.

Το θέμα αφορά σε 1,2 εκατ. συνταξιούχους και στα αναδρομικά που έλαβαν πέρσι για το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2016, ενώ η καταβολή φόρου πρέπει να γίνει έως τις 31/12/2021.

Τα σχετικά φοροραβασάκια έφτασαν στην «πόρτα» των φορολογουμένων, οι οποίοι υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις για να επιβαρυνθούν με τους φόρους που αναλογούν και να αποφύγουν τα πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

«Να φορολογηθούμε όπως οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων»

«Απανωτά εγκεφαλικά έχουμε υποστεί το σύνολο των συνταξιούχων. Έχουμε τους αυξημένους λογαριασμούς με την ακρίβεια που μας έχουν γονατίσει οικονομικά. Αυτά είναι αδύνατο να τα πληρώσουμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Είναι αναδρομικά που αφορούσαν στο 2015-2016», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, Αριστοτέλης Κάντας.

«Η σύνταξή μου ήταν 15.000 ευρώ το χρόνο. Έλαβα αναδρομικά για το 2015 που ήταν 1500 ευρώ. Έκανα τροποποιητική συμπληρωματική με το φόρο να μου έρχεται 688 ευρώ. Για το 2016 πρέπει να πληρώσω άλλα 400 ευρώ. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα πληρώσουμε από 30% έως 45% πίσω», περιέγραψε ο ίδιος.

«Εμείς ζητάμε όπως φορολογήθηκαν τα αντίστοιχα αναδρομικά για το ίδιο χρονικό διάστημα για τους ένστολους, να φορολογηθούν και τα δικά μας. Εμείς φορολογούμαστε με κλίμακα. Να φορολογηθούμε όπως και οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων, με 20%», πρόσθεσε ο κ. Κάντας.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom