Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Κοζάνη: Ισόβια συν 26 έτη στον 46χρονο για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία - Σοκαριστική η απολογία του


Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, τον 46χρονο δράστη της επίθεσης με τσεκούρι, στην Εφορία Κοζάνης, τον Ιούλιο του 2020.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το δικαστήριο επέβαλε στον 46χρονο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ψυχική ηρεμία και επιπλέον 15 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας των δυο εργαζομένων που τραυμάτισε, μια εκ των οποίων έχασε το μάτι της. 

Συνολικά πλέον της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε 26 έτη ποινή φυλάκισης για τις υπόλοιπες πράξεις της απόπειρας δολοφονίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πέρυσι το καλοκαίρι, ο 46χρονος είχε τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

"Δεν έχει καμία ψυχική νόσο, εύχομαι να παραμείνει πολλά χρόνια στη φυλακή"

Σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως να επιβληθεί στον 46χρονο ισόβια ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, χαρακτήρισε "πρωτοφανή" την συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντας πως η σχέση του κατηγορούμενου με τις σχέσεις Δικαίου, φαίνεται να είναι διαταραγμένη και πως ο ίδιος προσέβαλε ακραία την ανθρώπινη ύπαρξη. 

"Θα πρέπει το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο. Πιστεύω ότι πολύ θα στεναχωριέται σήμερα ο κατηγορούμενος που δεν κατάφερε να αφαιρέσει και άλλες ανθρώπινες ζωές. Πίστευα ότι θα έχει μια ψυχική νόσο κι όμως έπεσα έξω, δεν έχει καμία ψυχική νόσο. Για τον λόγο αυτό εύχομαι ο άνθρωπος αυτός να παραμείνει πολλά χρόνια στη φυλακή", είπε η εισαγγελέας, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Η σοκαριστική απολογία του 46χρονου - "Δεν σκότωσα αστυνομικούς γιατί είναι αναλώσιμοι"

Νωρίτερα, ο 46χρονος δράστης σόκαρε με την απολογία του όσους βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας, επικράτησε μεγάλη ένταση, με τον ίδιο να προσπαθεί να σηκωθεί και να επιτεθεί ενάντια σε αστυνομικό, λέγοντας: "Τόσα χρόνια καλά είναι που τα παίρνετε;".

Μεταξύ άλλων, στην απολογία του ανέφερε:«Έχω δεχθεί κακοποίηση σε αστυνομικά τμήματα. Η αντιμετώπιση που είχα εγώ όταν το ανέφερα στον ανακριτή και στον εισαγγελέα ήταν να σφυρίζουν αδιάφορα. Το σύστημα τα καλύπτει όλα αυτά. Οι μπάτσοι πουλάνε προστασία και παίρνουν μίζα. Υπάρχει μια εκστρατεία βίας ενάντια στην εργατική τάξη. Με ξυλοφόρτωσαν στο αστυνομικό τμήμα και με τρέχανε δύο η ώρα σε ψυχίατρο. Είναι ένα σύστημα κακοποίησης οι φυλακές κράτησης, είναι για ζώα. Το κάνουν επίτηδες για να σπάσουν τον τσαμπουκά των κρατουμένων, δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δράστης αναφέρθηκε σε περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν γίνει ανά την Ελλάδα, λέγοντας πως αυτά συντέλεσαν στο να κάνει ο ίδιος το έγκλημα.

Περιγράφοντας τα όσα έκανε στο κτίριο της Εφορίας, είπε μεταξύ άλλων: "Αυτή την κυρία που χτύπησα και πάλεψε μαζί μου την κοίταξα στα μάτια και είδα ότι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή κάτι άλλο, όχι τον εαυτό της. Για αυτό την άφησα, επειδή ήταν διαφορετική και δε σκεφτόταν τον εαυτό της. Όταν με συνέλαβαν οι Αστυνομικοί, δεν με πειράξανε αυτή τη φορά. Δεν είδα καμία έκπληξη στους περαστικούς. Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια η στα δικαστήρια".

Επίσης, αναφέρθηκε στους λόγους που χτύπησε στην Εφορία:"Είναι οι οικονομικοί δολοφόνοι ή αλλιώς οικονομική αστυνομία. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις να ζήσεις, αν έχεις να φας. Πρέπει να πληρώσεις τον φόρο και ας μην έχεις να φας. Σου παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Ακόμα και ο Χίτλερ ήταν καλύτερος από τους εφοριακούς. Μας πατάνε και μας πίνουν το αίμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί και μια δικιά τους. Η επίθεση ήταν ενάντια στο Ελληνικό κράτος. Ξέρω πάρα πολλούς που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια εξαιτίας της τρομοκρατίας του Ελληνικού κράτους. Δεν σκότωσα αστυνομικούς γιατί είναι αναλώσιμοι. Δεν θα μπορούσε να σπάσει έτσι το σύστημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική έδρα δεν απηύθυνε ερώτηση στον κατηγορούμενο.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση της προέδρου: "Με αυτά που άκουσα αγαπώ περισσότερο το Ελληνικό κράτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom