Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Η απαγόρευση κυκλοφορίας φεύγει - Τα προνόμια των εμβολιασμένων έρχονται - Επαγρύπνηση για τη μετάλλαξη Δέλτα (βίντεο)


Ακόμη μία εβδομάδα αλλαγών στην καθημερινότητά μας, είναι αυτή που ξεκινάει, καθώς, αποχαιρετούμε κι άλλους περιορισμούς για τον κορονοϊό, όπως αυτός της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Και δεν είναι το μοναδικό περιοριστικό μέτρο, που φεύγει σήμερα Δευτέρα 28/6.

Ας δούμε επιγραμματικά τι αλλάζει τις επόμενες ώρες:

  1. Καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας
  2. Τέλος τα self test για εργαζόμενους και αθλούμενους σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  3. Στην εστίαση, αυξάνεται ο αριθμός των πελατών ανά τραπέζι, από 6 σε 10 άτομα
  4. Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο θα είναι τα 300 άτομα για τους εξωτερικούς χώρους
  5. Στις οργανωμένες παραλίες θα μπορούν να βρίσκονται 120 άνθρωποι ανά 1000 τμ

Και ενώ φεύγουν κάποιοι από τους περιορισμούς, έρχονται κάποιες επιπλέον διευκολύνσεις. Διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους…

Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις των προνομίων για όσους εμβολιάστηκαν

Το πρωί της Δευτέρας 28/6 θα γίνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων να γίνουν και μέσα στην ημέρα!

Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr ανάμεσα στα προνόμια που έχουν «πέσει» στο τραπέζι, είναι να μπορούν να επιλέγουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη μαζική αναψυχή ή στις εκδηλώσεις (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) αν θα δουλεύουν μόνο με εμβολιασμένους ή με μεικτούς πελάτες.

Στην πρώτη περίπτωση, θα μπορούν να λειτουργούν με πληρότητα 100% στις επιχειρήσεις τους και οι πελάτες τους να είναι χωρίς μάσκες).

Ο έλεγχος ότι ο πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα μπορεί να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής ενώ ο πελάτης, θα μπορεί να τυπώνει τον «πράσινο» κωδικό του ή απλώς να τον επιδεικνύει μέσω του κινητού τηλεφώνου του.

Όσο για τους επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να δουλεύουν με μεικτούς πελάτες (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) τότε, θα ισχύουν στις επιχειρήσεις τους όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν και σήμερα, δηλαδή οι μάσκες, οι αποστάσεις και οι περιορισμοί στην πληρότητα των χώρων.

Όλα αυτά τα προνόμια θα έχουν να κάνουν με την ψυχαγωγία και όχι με μέρη που πρέπει υποχρεωτικά να πάει ο πολίτης, όπως το σούπερ μάρκετ, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα καταστήματα, οι τράπεζες και τα Μέσα Μεταφοράς. Εκεί, δε θα υπάρχει διάκριση για εμβολιασμένους και μη…

Τα προνόμια των εμβολιασμένων, στοχεύουν να προσελκύσουν περισσότερους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς υπάρχει τεράστια αγωνία για την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την έντονη ανησυχία του για την μετάλλαξη Δέλτα, τη διασπορά της οποίας δεν θα αποφύγουμε και στην Ελλάδα, εξέφρασε το Σάββατο στην ΕΡΤ ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιαστρικής ΕΚΑΠ Γ. Τούντας.

«Είναι πολύ πιθανόν μέχρι τέλος Αυγούστου να έχει επικρατήσει και στη χώρα μας», είπε επισημαίνοντας στην Ελλάδα, υπάρχει υστέρηση στα ποσοστά των εμβολιασμών, παρά το ότι είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η όποια αρνητική εξέλιξη.

Ο ίδιος δήλωσε ανήσυχος για την εμφάνιση αρνητικών συνεπειών που θα αφορούν αυτό ακριβώς το ποσοστό των ανεμβολίαστων «Αυτούς θα δούμε να νοσούν βαριά στα νοσοκομεία, όπως και τώρα, που είτε δεν ήθελαν, είτε δεν πρόλαβαν» είπε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η μετάλλαξη Δέλτα έχει φτάσει ήδη σε 92 χώρες!

Το στέλεχος αυτό είναι 220% πιο μολυσματικό από το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού, κυριαρχεί στα νέα κρούσματα, έχει διαφορετικά συμπτώματα (πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom