Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Λιπάσματα Καβάλας: Μόνη λύση η ακύρωση της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων και η επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους


Ο εμβληματικός αγώνας των 133 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας συνεχίζει να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα διασφάλισης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων απέναντι σε καταχρηστικές πρακτικές που στοχεύουν στη βάναυση καταπάτησή τους.

Μέσα από μια δυναμική και εξαντλητική αγωνιστική διαδικασία που κορυφώθηκε με την έσχατη επιλογή καθόδου στην Αθήνα, συγκέντρωσης, «κατασκήνωσης» και διανυκτέρευσης έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ικανοποιήθηκε τελικά το αίτημα για υλοποίηση συνάντησης εκπροσώπων του Σωματείου και της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στο πλαίσιο της σχετικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 10.6.2021, στην οποία, πλην των ως άνω, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Εργασίας κας Α. Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων κ. Κ. Αγραπιδάς, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κκ Ν. Κιουτσούκη και Δ. Καραγεωργόπουλο, καθώς και η Νομική Σύμβουλος Ο.Ε.Χ.Β.Ε. & Σωματείου κα Χ. Υφαντή, ο Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης στην εργοδοσία για την αποτροπή του σχεδίου ομαδικών απολύσεων ώστε αφενός οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις εργασίας τους, και αφετέρου η μοναδική Λιπασματοβιομηχανία της χώρας να λειτουργήσει συμφώνα με τους κανόνες δικαίου και τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της.

Μετά την θετικότατη αυτή εξέλιξη της δέσμευσης του Υπουργού Εργασίας για εξεύρεση δίκαιης λύσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη λήξη της κινητοποίησης, επέστρεψαν στην Καβάλα με τη διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψουν και στη δουλειά τους.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. και το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας ευχαριστούν τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη γιατί, έστω και με τη δεδομένη καθυστέρηση, η στάση και η παρέμβασή του είναι καθοριστική για την αποκατάσταση της εργασιακής δικαιοσύνης. Η επαναβεβαίωση των όσων κατήγγειλε το 2018 για την ELFE, είναι απολύτως δηλωτική και ξεκάθαρη.

Παράλληλα, οφείλουμε να σταθούμε στη συμπαράσταση όλων των πολιτικών φορέων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25) που έδωσαν το παρών με εκπροσώπους τους στον «καταυλισμό» των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο.

Εξαιρετικά σημαντική, η σταθερή εκδήλωση αλληλεγγύης όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των απλών εργαζομένων που πλαισίωσαν αυτόν τον αγώνα.

Η δύναμή μας αντλείται από την απόλυτη και διαχρονική εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας στους χειρισμούς του Σωματείου, της Ομοσπονδίας και των Νομικών μας Συμβούλων Τάνια Ελευθεριάδου και Χρυσάνθη Υφαντή.

Παραμένουμε στις επάλξεις του αγώνα γιατί ακόμα τίποτε δεν τελείωσε!

Είμαστε ενωμένοι μέχρι την οριστική δικαίωση!

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom