Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Αθλιότητα και ανείπωτος παχυδερμισμός: Το κράτος των ΜΑΤ που άφησαν ανάπηρο τον Μ. Κυπραίο αρνείται να τον αποζημιώσει λόγω… μνημονίων!


Τα ανατριχιαστικά σημεία της έφεσης του Δημοσίου κατά της καταδικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο.

Το διαβάζει, το ξαναδιαβάζεις και δεν το πιστεύεις. Τέτοια ντροπή, τέτοια αθλιότητα. Το Δημόσιο, στην έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο για τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ, γράφει, ισχυρίζεται – κυριολεκτικά – απίστευτες αθλιότητες.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μ. Κυπραίος, σε ανάρτησή του όπου παραθέτει τμήμα της έφεσης, το Δημόσιο υποστηρίζει: «δ. ότι ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του, και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωση του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή»!

Η λέξη αναλγησία είναι λίγη για να περιγράψει ότι το κράτος προσπαθεί με τέτοιες ιταμές μεθόδους, με τέτοια ψεύδη, να… εξαφανίσει τις βλάβες, την αναπηρία, που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στον Μ. Κυπραίο.

Θυμίζουμε: Ήταν 15 Ιουνίου 2011, σε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε τα γεγονότα. Τότε, δέχθηκε επίθεση από ΜΑΤατζήδες με κρότου-λάμψης κι ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά. Ο δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε αναίτια και βάναυσα. Έχασε την ακοή του. Μετά από ανείπωτο πόνο, μετά από μια ασύλληπτη Οδύσσεια, μετά από επανειλημμένα χειρουργεία και αποθεραπείες ο Μανώλης Κυπραίος είναι σήμερα, δέκα χρόνια μετά,  πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος και του έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι για να μπορέσει να ανακτήσει πολύ μικρό μέρος της ακοής του. Αλλά το Δημόσιο, αυτό που μπάτσοι του άφησαν τον Κυπραίο ανάπηρο, τον θεωρεί… αποθεραπευμένο!

Αηδιάσατε ήδη; Έχει κι άλλο.

Ποιος είναι λόγος που το Δημόσιο επικαλείται για να μην εφαρμόσει την πρωτόδικη απόφαση και να αποζημιώσει τον δημοσιογράφο;

Διαβάστε τι λέει η έφεση: «ε. ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας. Τούτο πράγματι διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012, 1972/2012, 2527/2013, 2114/2014, 2563/2015».

Με άλλα λόγια: Το Δημόσιο, το κράτος της αύξησης κατά 40% των εξοπλιστικών δαπανών, το κράτος που έρχεται πρώτο σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, το κράτος που μπουκώνει καναλάρχες, κλινικάρχες, εργολάβους, το κράτος έχει για να προσλαμβάνει μπάτσους για τα Πανεπιστήμια, το κράτος που τους πρωθυπουργούς του τους χέζει ο εφοπλιστής Λασκαρίδης, αρνείται να αποζημιώσει έναν άνθρωπο που τα ΜΑΤ του τον άφησαν ανάπηρο, λόγω των… μνημονίων! Ποιών μνημονίων; Αυτών που επέβαλλαν με μπάτσους οι κυβερνώντερς αυτού του κράτους!

Το κράτος, το Δημόσιο, αρνείται να παραδεχτεί την ευθύνη του για την κακοποίηση ενός ανθρώπου, ενός δημοσιογράφου, που τραυματίστηκε μάλιστα από τα ΜΑΤ την ώρα που έκανε την δουλειά του, καλύπτωντας διαδηλώσεις κατά εκείνων των μνημονίων που σήμερα επικαλείται το κράτος για να να μην αποζημιώσει το θύμα του! 

Αιδώς Αργείοι! Ξεφτίλες! Παχύδερμα! 

Η ανάρτηση του Μανώλη Κυπραίου:

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom