Ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ένας επαγγελματίας υπουργός Δημόσιας Τάξης που μπορεί να υπηρετεί διάφορες κυβερνήσεις από τη συγκεκριμένη θέση, επιδίωξε με ομιλία του να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ζούμε σε άλλη χώρα.
Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Σχολίασε με το γνωστό ύφος «σερίφη» τα χθεσινά γεγονότα, βγάζοντας και συμπεράσματα για τη δημοκρατία, τον τρόπο που τιμάται η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο υπερ-ευαίσθητος για κοινωνικά ζητήματα – τόσο που δεν τα κατάφερνε να διαβάζει μνημόνια – είπε ότι «η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία». Βαρύγδουπα τα λόγια του επαγγελματία υπουργού Δημόσιας Τάξης (ή και «Προστασίας» του Πολίτη όταν το υπουργείο αλλάζει όνομα).
Ο κύριος αυτός, ο οποίος αφού στην επέτειο του Πολυτεχνείου έβγαλε χουντο-περιορισμούς (με την υπογραφή του αρχηγού της Αστυνομίας) για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, δήθεν για την προστασία της δημόσιας Υγείας, έκανε το ίδιο και για τη μέρα (χθες) που έκλεισαν 12 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Στη δεύτερη περίπτωση η γελοιοποίηση του δεν τον απέτρεψε να ηγηθεί της χθεσινής μπατσοκρατίας. Μην μας πείτε ότι σας πειράζει η λέξη. Πώς αλλιώς λέγεται μια κατάσταση όπου απαγορεύεται η κατάθεση λουλουδιών στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, ακόμα κι από μεμονωμένα άτομα; Γιατί γελοιοποίηση; Μα διότι και η δεύτερη απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια (χθες), με επιχείρημα τα υγειονομικά μέτρα, βγήκε στην ουσία από τον ίδιο τον επαγγελματία υπουργό Δημόσιας Τάξης (τυπική και συμβολική ήταν η υπογραφή του αρχηγού της αστυνομίας) ο οποίος στο μεταξύ είχε πει μια μεγάλη αλήθεια στις 18 Νοεμβρίου 2020:
«Εμείς αποφασίσαμε σήμερα (σ.σ χθες 17 Νοεμβρίου) να μην σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη. Είπαμε ότι η πόλη, την ημέρα του Πολυτεχνείο – όχι μόνο φέτος, πάντα – πρέπει να λειτουργεί. Κι έτσι, λοιπόν, λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, η κυκλοφορία, οι υπηρεσίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ο καθένας, σαν να ήταν μια καθημερινή μέρα, μια συνηθισμένη μέρα. Και θα το συνεχίσουμε αυτό, θέλω να σας πω. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή».
Πάντως, ας μην ανησυχούμε, ο κύριος υπουργός θα αναλάβει να πατάξει και κάθε παρεκτροπή στην αστυνομία. Διαβεβαίωσε ότι, για εκείνο το μπατσο-κωλόπαιδο που «πείραζε» τα λουλούδια που προοριζόταν για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα γίνει ΕΔΕ. Δεν διευκρίνισε, βέβαια, αν το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», όπως συνηθίζεται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Δήλωσε, όμως, γεμάτος υπερηφάνεια: «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους». Την είδαμε τη δουλειά τους, κύριε Χρυσοχοΐδη, για μια ακόμα φορά. Την είδαμε, για παράδειγμα, στην πολυκατοικία που πέταξαν μέσα χειροβομβίδα κρότου- λάμψης και διάφοροι εκπρόσωποι της αστυνομίας βγήκαν στα κανάλια για να λένε ψέματα και εξυπναδούλες.
Ας αφήσουμε, όμως, τα επιχειρησιακά της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, αφού ο κύριος υπουργός δεν έχει παρατηρήσει ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι ο ίδιος, άλλωστε, που έχει κάνει και αυτή τη μνημειώδη δήλωση: «Περνούν οι αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος»!
Ας πάμε στις πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές του επαγγελματία υπουργού Δημόσιας Τάξης:
- «Είναι μεγάλη ντροπή, είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος».
- «Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία. Αδιαλλαξία της εχθροπάθειας, αδυναμία της κατανόησης, φτηνή εκμετάλλευση της οργής. Η καταγγελία έχει γίνει συνήθεια και επάγγελμα».
- «Η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική»
- «Προειδοποιώ λοιπόν και ενημερώνω: Θα συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας».
Ωραία λόγια… Θυμίζουν περιόδους «γύψου» στην ελληνική κοινωνία. Από τη μια το κράτος, το αστικό κράτος βεβαίως, που βαδίζει «ακάθεκτο στο δρόμο της νομιμότητας και της διεύρυνσης της δημοκρατίας» κι από την άλλη οι εχθροί του που κάνουν «γιορτές μίσους».
Δεν γνωρίζουμε πως ο ίδιος ο κύριος υπουργός τιμά τις επετείους που θεωρεί σημαντικές αλλά ξέρουμε ότι το «γύψινο» παραμύθι με τις «αντικοινωνικές» στάσεις και την «τυφλή αδιαλλαξία» το έχει ξαναζήσει αρκετές φορές αυτός ο τόπος.
Η στοχοποίηση, άλλωστε, ανθρώπων που διάβασαν τα μνημόνια (σε αντίθεση με τον κύριο υπουργό) και τα απέρριψαν, τηρούν τα υγειονομικά μέτρα κι επιθυμούν να τιμήσουν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ή τη μνήμη του Γρηγορόπουλου (ή και τα δύο) δεν είναι τυχαία. Φέτος, αποδείχθηκε κάτι το οποίο εδώ και χρόνια γινόταν αντιληπτό: Δεν θέλετε να τιμάται το Πολυτεχνείο, δεν επιθυμείτε να υπενθυμίζεται τι έγινε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, δεν σας αρέσει η παραμικρή διαμαρτυρία. Κι αυτό, φυσικά, δεν ισχύει αποκλειστικά για τον κύριο Χρυσοχοΐδη. Απλά, έτυχε να πει την αλήθεια και να έχει τη θέση του υπουργού “Προστασίας” του Πολίτη: «Να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή»…
Με λίγα λόγια: Αν δεν νιώθατε απειλή από ένα λουλούδι στη μνήμη του Γρηγορόπουλου ή μια διαδήλωση (με όλα τα υγειονομικά μέτρα) για το Πολυτεχνείο, τότε δεν θα βγάζατε χουντο-απαγορεύσεις, ούτε θα πανηγυρίζατε με την μπατσοκρατία. Τι θα κάνατε; Θα λαμβάνατε ουσιαστικά μέτρα για ένα λαό που χάνει 100 ανθρώπους την ημέρα από την πανδημία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου