Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: Για τη μουσική στο λάπτοπ σκότωσε το γιο του!


Τι ισχυρίσθηκε στην απολογία του ο παιδοκτόνος που κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με τον άλλο του γιο και αδελφό του θύματος - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία - Τι είπε η μητέρα.

Με διαφορά περίπου μιας ώρας από τον πατέρα του, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί ο 24χρονος που συνελήφθη και αυτός για τη φονική συμπλοκή με θύμα τον 26χρονο γιο και αδελφό αντίστοιχα των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα από μαχαίρι ανήμερα των Χριστουγέννων στη διάρκεια συμπλοκής στην περιοχή της Θερίσου, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, καθώς - σύμφωνα με την προανάκριση - ο 24χρονος φέρεται να ήταν αυτός που ακινητοποίησε τον αδερφό του και στη συνέχεια ο 55χρονος πατέρας του κατάφερε τα χτυπήματα με το μαχαίρι. Μετά τις απολογίες τους και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ στην αρχή όλη η οικογένεια προσπάθησε να αποκρύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν την μοιραία μέρα και απέδιδαν το μαχαίρωμα σε κάποιο ξένο, στη συνέχεια πρώτα η μητέρα και μετά ο μικρότερος γιος άρχισαν να αποκαλύπτουν τι συνέβη

Ο νεαρός, που εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο σε ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καταρρακωμένος όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, εξακολουθεί πάντως να αρνείται ότι συμμετείχε στο μαχαίρωμα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η μητέρα, επισημαίνοντας ότι η ημέρα των Χριστουγέννων ξεκίνησε όμορφα για την οικογένεια, με φαγητό και ποτό, καθώς γιόρταζε και ο μεγάλος γιος. 

Το απόγευμα, όπως ανέφερε, εμφανίστηκε στο σπίτι η φίλη του μικρότερου και τότε ο πατέρας ζήτησε από τον 26χρονο να αφήσει τον αδερφό του να διαλέξει την μουσική στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο 26χρονος φέρεται να αντέδρασε έντονα και να βγήκε έξω από το σπίτι, όπου τον ακολούθησε ο μικρός και αντάλλαξαν χτυπήματα με τα χέρια, ενώ στον καυγά ενεπλάκη και ο πατέρας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε η μητέρα, σε κάποια στιγμή ο μικρότερος μπήκε στο σπίτι προκειμένου να πλυθεί και τότε εκείνη αντιλήφθηκε πατέρα και μεγάλο γιο να έχουν πέσει στο δρόμο. Όπως είπε, πλησίασε και είδε το παιδί μαχαιρωμένο.

«Ήμουν σε άμυνα», είπε στην απολογία του ο 55χρονος παιδοκτόνος

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης ο 55χρονος βρισκόταν σε άμυνα καθώς ο γιος του ήταν εκείνος που κρατούσε το μαχαίρι. Μάλιστα, ο 26χρονος είχε παραβατική συμπεριφορά ενώ, όπως αναφέρθηκε στην κατάθεση, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom