Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κωδικός «SOMALIA» για τα νησιά του Αιγαίου


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχει προκαλέσει η μεταφορά στα τουρκικά παράλια δεκάδων χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς σε στοχευμένες περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών περίπου 4.000 είναι Σομαλοί που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών.

Οι Τούρκοι τους υποσχέθηκαν γρήγορο και ασφαλές πέρασμα στην Ευρώπη, ενώ τους έχουν εφοδιάσει και με πλαστά χαρτιά.

Εκτός από τους Σομαλούς έχουν συγκεντρώσει στα παράλια και άλλες εθνικότητες.

Στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες, τους οποίους οι τουρκικές υπηρεσίες προετοιμάζουν για απόβαση στα ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο των Τούρκων που έχει στόχο να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακυρώσει ενδεχόμενη απόφαση για κυρώσεις σε μια από τις προσεχείς Συνόδους Κορυφής.

Η Άγκυρα εργαλειοποιεί το προσφυγικό για έναν ακόμα λόγο: Επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ότι εμποδίζει την είσοδο στη χώρα προσφύγων, οι οποίοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο.

Άλλωστε οι τουρκικές υπηρεσίες είχαν στήσει μια σειρά από ψεύτικες καταγγελίες για δήθεν επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Όπως αποκάλυψε στην ΚΟΝTRA NEWS καλά πληροφορημένη πηγή η Άγκυρα αλλάζει στρατηγική στον τομέα των προκλήσεων.

Το ORUC REIS φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και ο Ερντογάν καταφεύγει τώρα στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Στόχος του είναι να εκβιάσει για μια ακόμα φορά την Ελλάδα που θα είναι και ο αποδέκτης των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών, αλλά και να προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνέπειες που θα προκαλέσει μια νέα προσφυγική κρίση.

Και όλα αυτά πριν ακόμα αρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, οι οποίες βέβαια δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά από τη στιγμή κατά την οποία η Άγκυρα έχει αποφασίσει να θέσει μια σειρά από ζητήματα, τα οποία η χώρα μας θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom