Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Δολοφονία στην Ηλιούπολη: Ο φάκελος για τον 38χρονο - "Προστασίες" και επαφές με επίορκους αστυνομικούς


Προστασία μαγαζιών, επί πληρωμή ξυλοδαρμοί, επαφές με αστυνομικούς της Ασφάλειας και στοιχηματισμοί σε στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες περιγράφονται στις 187 σελίδες της δικογραφίας που το 2015 σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών εις βάρος της ομάδας μπράβων, στην οποία μετείχε ο Κωνσταντίνος Α., θύμα της ένοπλης επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή".

Ο 38χρονος, γνωστός με τα παρατσούκλια "μαύρος" ή "γύφτος", περιγράφεται ως ο "υπαρχηγός" της ομάδας της οποίας ηγείτο ο 50χρονος Γιώργος Μ. Ο τελευταίος δέχθηκε ένοπλη επίθεση τον περασμένο Ιούλιο στο πάρκινγκ ενός φούρνου - ζαχαροπλαστείου στη Βάρη. 

Ο 38χρονος δολοφονήθηκε στις 09.30 προχθές το βράδυ, στην οδό Θερμοπυλών, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι δράστες ήταν δύο και τού είχαν στήσει ενέδρα στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ήταν γνωστός στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς και στους επιχειρηματίες της νύχτας σε Κολωνάκι, Ερυθραία, Κηφισιά, Μαρούσι κ.α. Όπως προέκυψε από την έρευνα του 2015 η ομάδα στην οποία συμμετείχε, εισέπραττε χρήματα για "προστασία" από 71 καταστήματα στην Αττική.

Στο πλαίσιο της προ πενταετίας έρευνας είχε προκύψει ακόμη ότι αμειβόταν προκειμένου να συνοδεύει στις μετακινήσεις του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη αλυσίδας σουβλατζίδικων στα Βόρεια Προάστια καθώς και ότι είχε εισπράξει 1.000 ευρώ για έναν κατά παραγγελία ξυλοδαρμό. Τον Ιούνιο του 2016 κατεγράφη επικοινωνία του με αστυνομικό και θέμα τον σχηματισμό σε έναν στημένο αγώνα της Football League.

Ένα από τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν η προχθεσινή ενέδρα αποτελεί συνέχεια της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του Γιώργου Μ. αρχηγού της ομάδας ή αν συνδέεται με τον φόνο, την 10η Δεκεμβρίου, του 56χρονου Δημήτρη Κ. έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom