Οι «μπλε», «κίτρινες» «πορτοκαλί» και «κόκκινες περιοχές» της Αττικής και όλης της χώρας – Σε ποιες περιοχές της πρωτεύουσας υπάρχει σήμερα έξαρση κρουσμάτων.του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου
Με χρήση του… Ταχυδρομικού Κώδικα, από ειδική ηλεκτρονική κυβερνητική «πλατφόρμα» θα μαθαίνουμε πλέον ποια περιοριστικά μέτρα θα λαμβάνονται λόγω Covid-19 στην περιοχή μας.
Οι 74 δήμοι της Αθήνας κι άλλες περιοχές της χώρας θα καταγράφονται σε ηλεκτρονικό χάρτη που θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες και στον οποίο θα «χρωματίζονται» με γαλάζιο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων που παρουσιάζονται σε αυτούς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Σε κάθε χρωματισμό που αντιστοιχεί στη συσσώρευση κρουσμάτων σε κάθε περιοχή (με κλιμακώσεις 0-50 κρούσματα κι άνω ανά 100.000 κατοίκους) θα λαμβάνονται κατ’ αντιστοιχία διαφορετικά μέτρα, με αρχικό ενδιαφέρον στον χρόνο κλεισίματος των κέντρων διασκέδασης που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την μετάδοση της νόσου.
Ακόμη, η κάθε περιοχή ανάλογα με αυτή την αποτύπωση θα έχει κι άλλα περιοριστικά μέτρα που θα πληροφορούνται οι πολίτες όταν βάζουν τον Ταχυδρομικό Κώδικα στην ειδική πλατφόρμα ή άλλα στοιχεία της διεύθυνσής τους.
Ο χάρτης αναμένεται να παρουσιασθεί στα ΜΜΕ σήμερα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργείου Υγείας και ουσιαστικά θα ορίζει μία νέα εποχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τον επιμερισμό των μέτρων και την πλήρη σχετική ενημέρωση των πολιτών.
Οι «κόκκινες» περιοχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς εντοπίζουν σημαντικά προβλήματα στη διάδοση του κορωνοϊού σε περιοχές της Δυτικής Αττικής (κυρίως σε Αχαρνές σε Ιλιον) και σε δήμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας όπως την Καλλιθέα κι άλλες όπου φαίνεται να επιβαρύνθηκαν λόγω της συσσώρευσης κρουσμάτων στον δήμο της Αθήνας.
Πάντως κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ύστερα κι από συντονισμένες ενέργειες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υπήρχε περιορισμός των κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας από 44% που ήταν προ δύο εβδομάδων στο 37%.
Μικρότερη θεωρείται πλέον και η μετάδοση της νόσου στα νότια προάστια της Αττικής (Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη) όπου παρουσιαζόταν έξαρση στις αρχές Σεπτεμβρίου.
https://www.tovima.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου