Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Covid-19: Ελπίζω όχι ΚΑΙ…«από Μηχανής Θεός…»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Προηγήθηκε μία τριμερής τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Σαρλ Μισέλ, της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο επίκεντρο της οποίας λέγεται ότι ήταν η επανέναρξη των «διερευνητικών συνομιλιών» Ελλάδας Τουρκίας.

Κανείς δεν μας είπε πώς εξελίχθηκε και πού κατάληξε αυτή η τριμερής τηλεδιάσκεψη.

Στη συνέχεια, όμως, και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου το ολίσθημα ούτε θέλω σκοπίμως να οδηγήσω τους φίλους αναγνώστες σε συνειρμούς, ανακοινώθηκε ότι πήρε Αναβολή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς αναγκάσθηκε να μπει σε καραντίνα ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ καθώς ένας εκ των μελών της φρουράς του βρέθηκε θετικός με κορωνοϊό.

Όπως γνωρίζουμε όλοι εδώ και πολλές εβδομάδες (και μήνες) η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ βγήκε ανοιχτά, σθεναρά, ντόμπρα και καθαρά να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ την Πατρίδα μας και έστω αν όχι να τραβήξει ή «χαϊδέψει» λίγο τουλάχιστον να «συνετίσει» την Τουρκία για τις προκλήσεις ενάντια στην Ελλάδα και τον συνεχή κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου.

Ο «θετικός» στον covid-19 φρουρός του Προέδρου Σαρλ Μισέλ έδωσε μιας ακόμη εβδομάδας παράταση στην αγωνία ως προς τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την Άγκυρα και την απροκάλυπτη εχθρική της συμπεριφορά απέναντι σε Ελλάδα ΚΑΙ Κύπρο, δηλαδή απέναντι σε 2 μέλη της Ε.Ε.

Ανήκω σε εκείνους και εκείνες που θεωρούν ότι η πανδημία του covid-19 αναδεικνύει σχεδόν καθημερινά την τραγική έλλειψη συντονισμού προσπαθειών ανάμεσα όχι μόνο στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο.

Τελικά από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα, σε εβδομάδα, από μήνα σε μήνα, ο covid-19 αναδεικνύει διαχρονικές ανισότητες, αδυναμίες, ανεπάρκειες, ελλείψεις προφανώς και ανικανότητες που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν σε Διεθνή πολιτικά παλκοσένικα και στα κοινωνικό-οικονομικά συστήματα της Υφηλίου.

Στην αναβολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λέτε ο covid-19 να λειτούργησε ως… «από μηχανής θεός;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom