Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ντελίριο αμερικανίλας: “Η Σούδα σημείο συνάντησης των συμφερόντων της Ελλάδας και των ΗΠΑ”!

Μητσοτάκης: «Οι ελληνικές θέσεις ευθυγραμμισμένες με τις θέσεις του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ»!
Από μια κυβέρνηση ο επικεφαλής της οποίας, ο πρωθυπουργός, συμμετέχει σε φόρουμ με προσκεκλημένο – εδώ στην Αθήνα – την μαριονέτα των ΗΠΑ, τον πραξικοπηματία Γουαιδό και με θέμα την… «Δημοκρατία», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Από μια κυβέρνηση που ενώ οι Αμερικάνοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν είναι δεσμευτικό (!) και χαρακτηρίζουν «αμφισβητούμενα νερά» την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αλλά εκείνη δηλώνει ότι οι θέσεις της είναι «ευθυγραμμισμένες με τις θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» και παρουσιάζει τις ΗΠΑ σαν προστάτιδα της ελληνικής κυριαρχίας, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

Ωστόσο, παρότι όλα πια μπορεί και πρέπει να τα περιμένει κανείς από ένα πολιτικό σύστημα που στην «αριστερή» εκδοχή του έγλειψε σαν «αγγελικό» τον Τραμπ και στην τωρινή «φιλελεύθερη» του προσφέρθηκε ως «προβλέψιμος σύμμαχος», υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που ο συμβολισμός τους δεν παύει να είναι ιδιαίτερος.

Τέτοιος ιδιαίτερος συμβολισμός, μιας απροσμέτρητης αμερικανοφροσύνης που έχει καταπλακώσει τον τόπο και που μόνο στις εποχές του «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας» μπορεί να βρει το αντίστοιχό του, προέκυψε με την παρουσία ενός Ελληνα πρωθυπουργού, του Μητσοτάκη, στη Σούδα, να εξυμνεί προς τέρψη του Πομπέο την ΝΑΤΟική βάση και να ξεστομίζει  την εξής αμίμητης αμερικανίλας φράση:

«Στη Σούδα συναντώνται τα συμφέροντα των δυο χωρών μας, της ειρήνης και της ασφάλειας…»

Βρέθηκε, λοιπόν, το… εμβληματικό σημείο των συμφερόντων της Ελλάδας. Και, κατά τον Μητσοτάκη, είναι η βάση της Σούδας. Ας δούμε επομένως, για ποιο ακριβώς σημείο «συμφερόντων», «ασφάλειας» και «ειρήνης» πρόκειται:

Παράσημο 1     

 «Από τις 2 Αυγούστου του 1990 η Σούδα συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους (πολεμικού υλικού), εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 λίβρες υγρών καυσίμων, λειτούργησε 24 ώρες το 24ωρο με εξουθενωτικούς ρυθμούς, 300%-400% πιο γρήγορα από τους κανονικούς. Κάθε μέρα η βάση καλούνταν να διατηρεί τον ανεφοδιασμό των γραμμών μας και κάθε μέρα έπραττε το καθήκον της κατά τρόπον άψογο».

Είναι μια δήλωση που έγινε στις 19 του Ιούλη 1991. Η δήλωση ανήκει στον πρώτο κατά σειρά δολοφόνο του Κόλπου, τον πατέρα Μπους. Αμέσως μετά από αυτήν τη δήλωση, ο Μπους απένειμε «φόρο τιμής» και παρασημοφόρησε το προσωπικό των Αμερικανών στη βάση της Σούδας . Γι’ αυτό είχε έρθει, άλλωστε, στην Ελλάδα τότε. Για να «τιμήσει» την «προσφορά» και τη «συμβολή» της Σούδας στον πόλεμο του Κόλπου. Εκείνο το «παράσημο», που καρφιτσώθηκε στο πέτο της ελληνικής άρχουσας τάξης, το παρέλαβε για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Παράσημο 2

«Η αεροναυτική βάση της Σούδας ήταν το Νο 2 στήριγμά μας στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μετά το 2001».

Τα παραπάνω εκστομίστηκαν από Αμερικανούς παράγοντες σε άκρως απόρρητη ενημέρωση προς τους συμμάχους τους, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νέα» (1/4/2008). Αυτό ήταν το δεύτερο «παράσημο» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που καρφιτσώθηκε στο πέτο της ελληνικής άρχουσας τάξης. Με μια μικρή διαφορά: Σε αντίθεση με το 1990 τούτη τη φορά το «παράσημο» για λογαριασμό της ελληνικής ολιγαρχίας το παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κ. Σημίτη.

Παράσημο 3

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι συνέχεια της πολιτικής που από το Μάρτη του ’99 μετέτρεψε την Ελλάδα σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ, παρέδωσε τη Σούδα , τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας στα βομβαρδιστικά των Αμερικάνων, για να εκτελούνται άμαχοι επί 78 μέρες στη Γιουγκοσλαβία. Ηταν τότε που η Σούδα συμμετείχε στα εξής εξόχως συμφέροντα για τον τόπο:

  • Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ, επιστρατεύοντας 1.000 και πλέον βομβαρδιστικά, πραγματοποίησε 35.788 (!) αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και επιτέθηκε εναντίον 200 (!) γιουγκοσλαβικών πόλεων. Από αυτές, η πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, η Πρίστινα – την οποία υποτίθεται ότι οι ΝΑΤΟικοί ήθελαν να σώσουν από την «εθνοκάθαρση» – βομβαρδίστηκε 374 φορές, το Πρίζρεν 232, το Ουρόσεβατς 205, το ίδιο το Βελιγράδι βομβαρδίστηκε 212 φορές…
  • Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το έδαφος της Γιουγκοσλαβίας δέχτηκε 35.450 «δέσμες» από το είδος των απαγορευμένων (μέσα από διεθνείς συμβάσεις) βομβών. Από τις 2.500.000 βόμβες που έπεσαν στη Γιουγκοσλαβία , οι 500.000 περιείχαν εξασθενημένο ουράνιο. Το ουράνιο προκαλεί καρκίνο… Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον 10.000 θάνατοι από καρκίνο στην πρώην Γιουγκοσλαβία σχετίζονται με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ…
  • Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, οι «έξυπνες» βόμβες κατέστρεψαν 480 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γιουγκοσλαβίας (μεταξύ αυτών το 50% των σχολείων του Κοσσυφοπεδίου), 350 μοναστήρια, πολιτιστικά κέντρα και ιστορικά μνημεία, 33 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, 14 αεροδρόμια, 61 γέφυρες, 5 εθνικούς και 23 επαρχιακούς δρόμους, 121 εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 29 εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης…
  • Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ προκάλεσε τόσες υλικές ζημιές στη Γιουγκοσλαβία που θα χρειαστούν 40 χρόνια για την αποκατάστασή τους, ανάγκασε 600.000 εργάτες να ζουν άνεργοι και 2.500.000 ανθρώπους να μη διαθέτουν το ελάχιστο προς το ζην…
  • Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ δολοφόνησε, σύμφωνα με τη Γιουγκοσλαβία , πάνω από 2.000 ανθρώπους. Οι τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από 6.000. Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, οι ίδιοι οι Αμερικανοί υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 5.000… Από τις ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιουγκοσλαβίας, το 30% των νεκρών ήταν παιδιά… Παιδιά ήταν και το 40% των τραυματισμένων… Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, η γιουγκοσλαβική επιτροπή συνεργασίας με τη UNISEF ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον «ένα παιδί τη μέρα έχανε τη ζωή του στο διάστημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας»…

Αυτή είναι η εγκληματική βάση της Σούδας. Αυτά και τα παράσημα που έχουν απονείμει οι Αμερικάνοι στην ελληνική ολιγαρχία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους για την διαθεσιμότητά τους. Η διαφορά είναι ότι ενώ μέχρι τώρα έκρυβαν ή τουλάχιστον δεν πολύ μιλούσαν για το ρόλο της Σούδα, τώρα πια έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό «συμμαχικής»… εξαχρείωσης, που διαφημίζουν τα… καλούδια της.

Πόσο “χαλασμένοι”…

Φυσικά, παρά τον ισχυρό συμβολισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον να τα διαλαλεί όλα αυτά, επί της ουσίας δεν πρωτοτύπησε. Τουτέστιν, όπως κάθε φορά που η Ελλάδα συμμετέχει στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, το «τυρί» στην προπαγανδιστική φάκα των εκάστοτε κυβερνώντων για να καμφθούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης είναι ότι αυτή η εμπλοκή θα φέρει «αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου» της χώρας…

Εμφάνιζαν και εμφανίζουν τη συμμετοχή και τη συνενοχή στο έγκλημα σαν «αναγκαία» και «επιβεβλημένη» τακτική που ο λαός θα την εξαργυρώσει, τάχα, με την «αναβάθμιση» της ζωής του, την «προστασία» της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας!

Βαφτίζουν τα βουτηγμένα στο αίμα «ανταλλάγματα» των διεθνών γκάνγκστερ προς τους εγχώριους ομοτράπεζούς τους σαν «εθνικό συμφέρον»!

Παριστάνουν ότι με την παραχώρηση, αναβάθμιση, επέκταση και εξύμνηση της Σούδας, αυτού του θανατηφόρου ορμητηρίου,  θωρακίζουν την «ευημερία» και την «ασφάλεια» του λαού!

Στο διάβα των δεκαετιών που έχουν περάσει από τα «παράσημα» της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα, μετά από τόση συσσωρευμένη εμπειρία, αξίζει να σκεφτούμε:

Αλήθεια: Πόσο χαλασμένος πρέπει να είσαι για να διαφημίζεις τον αφανισμό των γειτονικών λαών σαν προϋπόθεση της «βελτίωσης» της ζωής του ελληνικού λαού;

Αλήθεια: Ποια «αναβάθμιση» της ζωής του, ποια «ασφάλεια», ποια «ευημερία» βιώνει ο κατεστραμμένος, ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός μετά και από τη διαρκή συμμετοχή της χώρας στους «ανθρωπιστικούς», στους «αντιτρομοκρατικούς» και στους «προληπτικούς» πολέμους των ΗΠΑ και της ΕΕ;

Αλήθεια: Πόσο βουτηγμένος πρέπει να είσαι στο βούρκο των ιδιοτελών συμφερόντων μιας τάξης που βαφτίζει “πατρίδα” τις μπίζνες της για να εμφανίζεις τον Αμερικάνο σαν «σύμμαχο» – την ώρα μάλιστα που αυτός κουρελιάζει με πράξεις και δηλώσεις το Δίκαιο που η Ελλάδα επικαλείται απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις – και να αναγάγεις το δολοφονικό του ορμητήριο, που εμπλέκει τον λαό και τον τόπο στον πόλεμο και στο αίμα, σε “έμβλημα” των συμφερόντων της χώρας!  

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom