Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πάρος: Eπιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ναυαγίου του "EΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" (φωτο)


20 χρόνια συμπληρώθηκαν από το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 που συνέβη το τραγικό ναυάγιο του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" λίγο έξω από το λιμάνι της Πάρου και κατά το οποίο 81 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Η Πάρος δεν ξεχνά και ανήμερα της μαύρης επετείου εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας τελέστηκε το εικοσαετές μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, και επιμνημόσυνη δέηση στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Κορακιές, στο σημείο όπου κατέληξε και βρίσκεται ακόμα το κουφάρι του  πλοίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος στην Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. 

Κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» κήρυξε τον Θείο Λόγο και προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου των 81 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του «Eξπρές Σαμίνα» (26-9-2000) και ευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Στην συνέχεια μετέβη στο Ακρωτήριο ‘’Κορακιές’’ όπου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο τέλος της οποίας ανεγνώσθη μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την συμπλήρωση 20 ετών από την ημέρα του τραγικού ναυαγίου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Τρισάγιο στον αδριάντα του τότε Λιμενάρχη Πάρου Δημητρίου Μάλαμα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την φοβερή εκείνη νύχτα του ναυαγίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Φωτο από: i-m-paronaxias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom