Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μύκονος: Οι μπράβοι που σκοτώνουν (φωτο)


Ναρκωτικά και προστασία το φόρτε τους - Πολλές οι επιθέσεις σε επιχειρηματίες παρά τη μειωμένη άφιξη τουριστών - Γιατί η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει - Η προειδοποίηση στον μεσίτη πριν την επίθεση με τον λοστό.

του Φρίξου Δρακοντίδη
Μία από τις βιαιότερες χρονιές στην ιστορία του νησιού βιώνουν οι κάτοικοι της Μυκόνου. Πλέον το αίμα ρέει όπως το χρήμα και όποιος το φυσάει, αυτόματα μπαίνει στο στόχαστρο αδίστακτων συμμοριών, που χτυπάνε σαν τους βρικόλακες μέσα στα σκοτάδια, στήνοντας ενέδρες θανάτου έξω αλλά και μέσα στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων τους.

Μπορεί η σεζόν να έχει τελειώσει, όμως η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα που ο κόσμος έχει αραιώσει, που τη νύχτα σε πιάνει η ψυχή σου από τη μαυρίλα, τώρα που κανείς ικανός δεν υπάρχει για να σε προστατεύσει.

Καλή η θέληση και οι εξαγγελίες μέσα στην καρδιά του θέρους για σύσταση Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης, η οποία αναμένεται να στελεχωθεί από 100 άτομα, όμως το ΦΕΚ δεν έχει περάσει ακόμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνονται και η ανησυχία στα πρόσωπα των κατοίκων είναι έκδηλη.

Οταν λοιπόν με το καλό συσταθεί η πολυπόθητη Αστυνομική Υποδιεύθυνση και βρεθούν οι 100 πρόθυμοι, ας ελπίσουμε και ικανοί, οι οποίοι, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα εγκληματικά στοιχεία που δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά και την ακρίβεια που μαστίζει το νησί προκειμένου να επιβιώσουν με τον μισθό των 1.200 ευρώ, τότε και μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας, κλοπών και ληστειών που τα τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει τη Μύκονο σε προτεκτοράτο της μαφίας.

Η συμμορία που δέρνει και ληστεύει

Δύο πρόσφατα περιστατικά ληστείας εις βάρος ισάριθμων επιχειρηματιών του νησιού, στα οποία έγινε χρήση ωμής βίας από τους δράστες, δείχνουν τα μέλη μιας αδίστακτης συμμορίας αλλοδαπών που έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος.

Ξημερώματα 6ης Σεπτεμβρίου κακοποιοί εισέβαλαν στην κατοικία ιδιοκτήτη γνωστής ψαροταβέρνας με σκοπό να τον ληστέψουν. Είχε μόλις επιστρέψει με την είσπραξη της ημέρας, όταν οι δράστες μπήκαν με όπλα μέσα στην κρεβατοκάμαρά του αιφνιδιάζοντάς τον. Φανταστείτε τον τρόμο που έζησε όταν είδε μπροστά του τους κακοποιούς σε έξαλλη κατάσταση να ουρλιάζουν «πού κρύβεις τα λεφτά;» με παρατεταγμένα τα πιστόλια.

Μια λάθος κίνηση από την πλευρά του επιχειρηματία που αντέδρασε ενστικτωδώς προκειμένου να προστατέψει την περιουσία του οδήγησε σε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπό του.

Οι τέσσερις ληστές είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους και κάθε άλλο παρά χτύπησαν στα τυφλά. Γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα δούλεψε τη φετινή σεζόν, παρά τις δυσκολίες λόγω COVID-19 και την περιορισμένη τουριστική κίνηση. Ηξεραν ότι κάθε βράδυ ο ιδιοκτήτης της φεύγει με την είσπραξη στα χέρια του.

Μάλιστα εάν δεν κατέβαινε η κόρη του που άκουσε τις φωνές για να κάνει φασαρία, ώστε να καταλάβουν οι δράστες ότι έγιναν αντιληπτοί και να εξαφανιστούν άρον άρον, ο επιχειρηματίας θα υπέμενε για αρκετή ώρα τα βασανιστήριά τους. Εφυγαν με λεία 12.000 ευρώ και κοσμήματα, αν και τον πίεσαν να τους δώσει ακόμη περισσότερα.

«Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ήταν πιθανόν αλβανικής καταγωγής», είπε αργότερα το θύμα στους αστυνομικούς.

Η δεύτερη ληστεία εις βάρος ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ συνέβη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οι δράστες μπούκαραν στο σπίτι του αιφνιδιάζοντάς τον, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας. Ηταν αγριεμένοι με τα όπλα ανά χείρας, πιστεύοντας ότι ο επιχειρηματίας έκρυβε μέσα στο σπίτι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Μάταια προσπάθησε να τους πείσει ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα για τα οποία εισέβαλαν στο σπίτι του. Αυτόματα άρχισε να δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στην πλάτη. Οι ληστές άρπαξαν ό,τι αντικείμενο αξίας βρήκαν μπροστά τους, όπως ακριβά ρολόγια, κοσμήματα, μέχρι και το κινητό τηλέφωνό του, πριν γίνουν καπνός.

Τα δύο παραπάνω περιστατικά, μαζί και αυτό που αφορά στην επίθεση που δέχτηκε με σιδηρολοστό έξω από το σπίτι του ο μεσίτης Φλώριος Ασημομύτης, και για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω, ανάγκασαν τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, να συναντηθεί εκτάκτως με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη για να του εκφράσει την αγωνία αλλά και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ταχεία διαλεύκανση των τριών πρόσφατων επιθέσεων. 

Πρότεινε την αποστολή ειδικού κλιμακίου για αυτές τις περιπτώσεις βίαιης παραβατικότητας, ενώ του υπενθύμισε ότι μια αντίστοιχη επίθεση προ διετίας στον δημοτικό σύμβουλο Μίλτο Ατζαμόγλου δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί. 

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δύο αγνώστους και παρά το γεγονός ότι έγιναν δύο συλλήψεις, οι φερόμενοι δράστες δεν ομολόγησαν και η Αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Μυκόνου ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αστυνομική δύναμη του νησιού.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι θα αποσταλούν άμεσα δύο ειδικά κλιμάκια για τη διαλεύκανση των υποθέσεων και δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αστυνομική δύναμη του νησιού.

Φλώριος Ασημομύτης«Ξέρω ποιος με έδειρε με τον λοστό»

Ο δράστης, που ήταν οπλισμένος με σιδηρολοστό, είχε στήσει καρτέρι στον μεσίτη έξω από το σπίτι του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και τον περίμενε να φτάσει μέχρι το αυτοκίνητό του. Οταν τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής άρχισε να τον χτυπάει με λύσσα στα χέρια και στα πόδια.

Ο μεσίτης τα έχασε, έβαλε μπροστά το χέρι του για να προστατευτεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μόλις ο δράστης παρέδωσε το «μήνυμα», εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και πλέον γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί και με τη βοήθεια από τις κάμερες στη γειτονιά του θύματος.
Screenshot_20200922_114546-copy
F2-IMG-20200922-WA0001-copy
F3-IMG-20200922-WA0002-copy
Το Νησί των Ανέμων δυστυχώς δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τις ωραίες παρουσίες και τα ξέφρενα πάρτυ. Τις νύχτες ελλοχεύουν η εγκληματικότητα και τα ακραία περιστατικά βίας όπως αυτό σε βάρος του μεσίτη Φλώριου Ασημομύτη 

Μέσα από το δωμάτιο ιδιωτικής κλινικής όπου νοσηλεύεται, έχοντας χειρουργηθεί στο αριστερό του χέρι και στο δεξί του πόδι λόγω των συντριπτικών καταγμάτων που του προκάλεσαν τα χτυπήματα που δέχτηκε, ο μεσίτης προσπαθεί να συνδέσει το παζλ μιας σειράς περιστατικών που είχαν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να σιγουρευτεί για την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού αλλά και αυτήν του φυσικού.

Και από όσα ήταν σε θέση να μας πει, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο που έβαλε τον σωματώδη άνδρα για να του περάσει το... μήνυμα.

Σύμφωνα τους ισχυρισμούς του, πριν δεχτεί την επίθεση είχε προειδοποιηθεί. «Αν ασχοληθείς ξανά με τα αυθαίρετα και τον ...... θα δεις τι θα πάθεις» (σ.σ.: Δεν μας ανέφερε το όνομα του ηθικού αυτουργού στην εις βάρος του επίθεση, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα περιλαμβάνεται στη μήνυση που πρόκειται να καταθέσει εναντίον του).

Σύμφωνα με τον μεσίτη, η προειδοποίηση-απειλή που δέχθηκε συνέβη καθώς οδηγούσε με προορισμό την οικία της μητέρας του. «Με προσπέρασαν, ήρθαν στην πλευρά του οδηγού και με απείλησαν», δήλωσε.

Είπε ακόμη ότι προτού συμβεί το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του, είχε προηγηθεί και ένα ραντεβού με γνωστό ξενοδόχο του νησιού, καθώς και με τους εργολάβους του. Το ραντεβού κανονίστηκε έπειτα από μια ανάρτηση που είχε κάνει ο μεσίτης στη σελίδα του στο Facebook, όπου είχε κατηγορήσει τον ξενοδόχο για αυθαιρεσίες στην επιχείρησή του.

Πάντως ο μεσίτης τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, καταγγέλλοντας αυθαιρεσίες σε βίλες, ξενοδοχεία και καταστήματα, εμπλέκοντας βαρυσήμαντα ονόματα της τοπικής κοινωνίας.

Καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε τον χάρτη δόμησης της Μυκόνου, συν την ανθρωπογεωγραφία του νησιού, έχει προχωρήσει σε δεκάδες καταγγελίες προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Πριν από 20 περίπου ημέρες έστειλε στην Πολεοδομία Σύρου και νέο φάκελο, στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα ονόματα μεγάλων επιχειρηματιών του νησιού, τους οποίους κατηγορεί για αυθαιρεσίες. Μάλιστα μέρος των καταγγελιών του φροντίζει να αναρτά και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ωστόσο κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η επίθεση που δέχτηκε με σιδηρολοστό δεν αφορά τις καταγγελίες του για τα αυθαίρετα, αλλά προσωπικά του θέματα, τα οποία όμως κανείς δεν γνωρίζει παρά μόνο εκείνος. 

Ο Φλώριος Ασημομύτης επιμένει: «Εμείς κάνουμε έναν αγώνα ενάντια στην αυθαιρεσία και την ανομία του νησιού. Εναν αγώνα για τις υποδομές και τα προβλήματα του τόπου μας και απέναντί μας βρίσκουμε τον δήμο, την Αστυνομία, τις υπηρεσίες και πάρα πολλά πράγματα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom