Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί δρόμοι (φωτο)


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με κεντρικό σύνθημα «αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν παιδεία, πάρτε μέτρα για την πανδημία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για την έναρξη και λειτουργία των σχολείων, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα καθώς και μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Tην κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία καθώς και γονείς. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αμαλίας και σε τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας. 


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με επίκεντρο την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία: Καθαρά σχολεία, μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές στην τάξη και μια σειρά ακόμα αιτημάτων που αφορούν τους όρους λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς εργαζόμενοι και φοιτητές πραγματοποιούν πορεία με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία»«αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν παιδεία, πάρτε μέτρα για την πανδημία»«μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών»«δάσκαλοι γονείς τώρα συμμαχία, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία».

Νωρίτερα στην συγκέντρωση στα Προπύλαια, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, μακρύ από την εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Σημειώθηκε ότι ενώ τα κρούσματα, ήδη χτυπούν τα σχολεία, το υπουργείο επιμένει σε 25άρια τμήματα, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικό καθαριότητας, πίσω από τις ανάγκες, συνεχίζει να αρνείται να ακούσει εκπαιδευτικούς και γονείς που ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Επιπλέον η κυβέρνηση, βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Την αγωνία και την αγανάκτηση των γονιών μετέφερε στη συγκέντρωση η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, απευθύνοντας κάλεσμα συλλογικά με την Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να οργανωθούν παρεμβάσεις για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων.





ΑΠΕ-ΜΠΕ & https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom