Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ο βασιλιάς είναι ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά αστυνομικής βίας

του Νίκου Μπογιόπουλου
Ο,τι «δημοκρατία» δείχνει η φωτογραφία συνέβη χτες στα Εξάρχεια. Είχε επαναληφθεί πριν από τέσσερις βδομάδες. Πάλι στα Εξάρχεια. Είχε επαναληφθεί με αφισοκολλητές του ΣΕΚ στις 12 Νοέμβρη στο
ΑΤ Κερατσινίου. Συνέβη το ίδιο με τον σπουδαστή του ΙΕΚ στις 21 Νοέμβρη στη στάση του λεωφορείου δίπλα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στρέφουμε («γλυκά»…) τα ερωτήματα κατά παντός πολιτικού υπευθύνου:     
    α) Τι είδους τσογλάνια, τραμπούκοι, αληταράδες είναι αυτοί που παριστάνουν τους «προστάτες του πολίτη» επιδεικνύοντας τέτοιου τύπου παρακρατική, τρομοκρατική και μαφιόζικη συμπεριφορά;
    β) Από ποιους λαμβάνουν τις εντολές τους και από ποιους έχουν εξασφαλίσει «κάλυψη»;
    γ) Εσείς, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των αποβρασΜΑΤων  που ξεγυμνώνουν ανθρώπους εν μέση οδώ, τι είδους πολιτική εποπτεία ασκείτε και τι είδους πολιτική ευθύνη έχετε για όλα αυτά;
    Να υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιδιότυπης επαναφοράς και ανομολόγητης εφαρμογής του νόμου 4000 περί «τεντιμποϊσμού»;
    Μήπως το «καουμποϊλίκι» πηγαίνει ακόμα παραπέρα; Μήπως το επόμενο μέτρο «νόμου και τάξης» που θα δούμε είναι το δημόσιο κούρεμα με την ψιλή;…    
    Δεν ξέρουμε…
    Ξέρουμε, όμως, ότι ο οχετός της αυθαιρεσίας ξεχειλίζει, ο αυταρχισμός «αριστεύει» και ο ένστολος υπόκοσμος – που έμεινε άθικτος για να δέρνει φοιτητές, συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς και επί “αντιδεξιάς” ΣΥΡΙΖΑίικης διακυβέρνησης – κυκλοφοράει, πλέον, τσίτσιδος.
    Και ξέρουμε και κάτι ακόμα: Τα φύλλα συκής για να καμώνεται ο Χρυσοχοίδης τον «μεσαίο χώρο» και ο Μητσοτάκης τον «ήπιο φιλελεύθερο», ζέχνουν από την «αντρίλα» των πραιτοριανών τους και από την «βαρβατίλα» των ραβδούχων τους.   
    Με μια κουβέντα:
    Ο βασιλιάς είναι γυμνός.
    Αλλως πως – για να τους το πούμε και στη γλώσσα της… «λαϊκής» Δεξιάς τους, μπας και το καταλάβουν κι αυτά τα… «λαϊκά» παιδιά της «αριστείας»:  
    Ο βασιλιάς είναι ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ.
Δείτε την ανάρτηση της Τατιάνας Μπόλαρη που άναψε φωτιές στα μπατζάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά αστυνομικής βίας

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, η αστυνομία στέλνει στον Συνήγορο του Πολίτη βίντεο και αναφορές περιστατικών αστυνομικής βίας.

Φωτογραφίες με διαδηλωτές γυμνούς στα χέρια των ΜΑΤ αλλά και χτυπημένους με αίματα να σέρνονται στο πεζοδρόμιο κάνουν από το βράδυ της Παρασκευής το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σάλο στα social media.

Ειδικότερα μια φωτογραφία της δημοσιογράφου Τατιάνας Μπόλαρη δείχνει την προσαγωγή ενός άνδρα στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων χθες.

Σε αυτή όπως βλέπουμε παραπάνω απεικονίζεται ένας ημίγυμνος διαδηλωτής στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας, ένας εκ των οποίων τον τραβά από το εσώρουχο την ώρα που του σπρώχνει το κεφάλι προς τα κάτω.

Ο διαδηλωτής είναι χτυπημένος και όπως φαίνεται από το στιγμιότυπο έξι αστυνομικοί τον έχουν περικυκλώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.
========================

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχωράει άμεσα σε ΕΔΕ και ανακρίσεις κι ό,τι άλλο προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας της,ώστε να βρει τους αστυνομικούς που ενεργούν με τον τρόπο που δείχνουν οι φωτογραφίες και να τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη και στο πειθαρχικό για απόταξη από το σώμα;Τι κυρώσεις μπορεί να επιβάλει ο Συνήγορος του Πολίτη,όποιο κι αν είναι το πόρισμά του;

Διαβάστε ΕΔΩ το Νομικό πλαίσιο και τη λειτουργία του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom