Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Novartis: «Καθαρός» ο Μάριος Σαλμάς - Η υπόθεσή του μπαίνει στο αρχείο


Novartis: Άλλη μια αρχειοθέτηση, η πέμπτη κατά σειρά, από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis στο πρόσωπο του Μάριου Σαλμά αυτή τη φορά, πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. 

Μετά το κλείσιμο του σκέλους της δικογραφίας που τον αφορά μένουν ακόμη να ελεγχθούν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Αδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά όσον αφορά τις πραξεις της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και έτσι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο.

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis έπειτα από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του υποστηριζοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Μάλιστα, υποστήριζε ότι επί των ημερών του μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 50%.

Κατόπιν της αρχειοθέτησης, εισαγγελικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης Διαφθοράς, Γ. Αγγελής, ο οποίος υποστήριζε ότι «υπήρχε μια σχετική βιασύνη να ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς, να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής.

Με μεγάλη μου έκπληξη τους άκουσα να με πληροφορούν διά στόματος της κυρίας Τουλουπάκη ότι «θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά. Αντέδρασα έντονα».

https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom