Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΔΕΗ, τράπεζες και «ασφάλεια» στο «μενού» των πρώτων συναντήσεων του Μητσοτάκη


Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η ενίσχυση των τραπεζιτών και η εμπλοκή του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» σε θέματα «ασφάλειας», ήταν στο επίκεντρο των πρώτων συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη που είχε, αργά το απόγευμα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, έγινε μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης της ΔΕΗ, για την οποία ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι είναι σε άσχημη κατάσταση και θα επιδιώξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση με στρατηγικό επενδυτή.

Η πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του Ιδρύματος στους τομείς της Υγείας, του Πολιτισμού και της «ασφάλειας του πολίτη».

Η εμπλοκή ιδιωτών στα θέματα «ασφάλειας» αποτελεί στρατηγική επιλογή τηης ΝΔ, η οποία ωστόσο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για περαιτέρω περιστολή ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία, ο οποίος είναι στην Ελλάδα για επαφές και συναντήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος και εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, για το θέμα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Παρόντες ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός. Ο Αντρέα Ενρία ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ έχει ρίξει στο τραπέζι το θέμα της ενίσχυσης των τραπεζών με νέο ζεστό χρήμα για την …αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων που στην συνέχεια θα το φορτώσει στις πλάτες του λαού, μέσω του δημοσίου χρέους.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom