Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Φυλακές Κορυδαλλού: Τι απαντούν για το σουβλατζίδικο υπουργείο και σωφρονιστικοί (φωτο & βίντεο))


«Ιδιοκτήτης» φέρεται να είναι κρατούμενος ο οποίος εκτίει την ποινή του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά τις αποκαλύψεις για καζίνο και κρεπερί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, μια νέα φωτογραφία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ότι στο σωφρονιστικό κατάστημα λειτουργεί και σουβλατζίδικο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το astinomiko.gr, λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο και εξυπηρετεί μέχρι και 400 άτομα. «Ιδιοκτήτης», σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, φέρεται να είναι ένας κρατούμενος ο οποίος εκτίει την ποινή του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Εχει και υπαλλήλους
Το «μαγαζί» βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της α’ πτέρυγας των φυλακών και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Μάλιστα, επειδή το πελατολόγιο είναι μεγάλο -αφού πλήθος κρατουμένων το επισκέπτεται ο «ιδιοκτήτης»- έχει φροντίσει να κάνει και προσλήψεις άλλων κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίοι πληρώνονται προκειμένου να εργάζονται είτε ως ψήστες είτε ως σερβιτόροι.


Έπειτα από όλα αυτά, κύκλοι από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάνουν λόγο στο ethnos.gr για «ζούγκλα» στις φυλακές Κορυδαλλού και πως μέσα εκεί, πια, δεν έχει κανένα έλεγχο το κράτος.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνουν ότι σε όλες τις φυλακές υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που λειτουργούν ως κουζίνες με τους κρατούμενους να προμηθεύονται πρώτες ύλες από τις φυλακές και να μαγειρεύουν ο ίδιοι. Οτιδήποτε παράνομο ελέγχεται και κατάσχεται, ανέφεραν.

Την κατάσταση στον Κορυδαλλό είχε καταγράψει πρόσφατα το «Εθνος της Κυριακής». Στις έξι πτέρυγές της συνυπάρχουν κρατούµενοι που υποµένουν τη βάσανο του εγκλεισµού προσπαθώντας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, και άλλοι που καταργούν όλους τους «άγραφους» κανόνες και προσπαθούν να επιβληθούν και να κάνουν «κουµάντο». Όπως έχει γράψει το Έθνος της Κυριακής, τον τελευταίο χρόνο σηµειώνονται περιστατικά που δείχνουν ότι υπάρχει µία ισορροπία τρόµου ανάµεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και µία µερίδα «σκληρών» κρατουµένων. Η φράση «ξέρεις ποιος είµαι εγώ;» ακούγεται αρκετά συχνά από εγκλείστους που δεν θέλουν να συµµορφωθούν µε τους εσωτερικούς κανόνες λειτουργίας.

https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom