Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Χρυσό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν από την Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Κ-20 (βίντεο)


Με μία τρομερή εμφάνιση, η Σπυριδούλα Καρύδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 με άλμα στα 14,00.

Ενα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Μπορός της Σουηδίας. Η 18χρονη Σπυριδούλα Καρύδη κατέκτησε το χρυσό στον τελικό του τριπλούν πετυχαίνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Με άλμα στα 14,00 μ. στην πρώτη της προσπάθεια, έκοψε τη φόρα στις αντιπάλους της κι έδειξε από την αρχή πως έχει τον πρώτο λόγο. Στην δεύτερη θέση έμεινε η Αλεξάντρα Νάτσεβα από την Βουλγαρία.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην Βούλα Παπαχρήστου και ήταν 13,84 μ. από τις 2 Φεβρουαρίου του 2008. Η Καρύδη έγινε η 12η Ελληνίδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. και φυσικά η πρώτη της ηλικίας της στη χώρα μας.

Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο ανέβηκε την Παρασκευή ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η πρωταθλήτρια μας τόνισε: "Ο στόχος ήταν να μπω και να κάνω ένα έγκυρο άλμα κι έπειτα να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω. Τελικά βγήκε και το έγκυρο και το καλό άλμα. Πιστεύω υπάρχουν περιθώρια να πάω και λίγο μακρύτερα. Σήμερα δεν ήταν εύκολο να γίνει.

Μετά το 14,00 μ. ο ενθουσιασμός ήταν πολύ μεγάλος, όπως και η χαρά, οπότε μου ήταν λίγο δύσκολο να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες Ωστόσο κατάφερα να βγάλω δύο ακόμη άλματα καλύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ μου και να έχω έξι έγκυρες προσπάθειες. Πέτυχα ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο ανήκε σε μια σπουδαία αθλήτρια, την Βούλα Παπαχρήστου, και αυτό με κάνει να θέλω να κυνηγήσω ακόμη περισσότερα πράγματα".

Δείτε την προσπάθεια της:

https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom