Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο Νίκος Μήλας, προπονητής της θρυλικής ΑΕΚ του 1968


Ο Νίκος Μήλας, ο προπονητής της θρυλικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ που κατέκτησε το ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Καλλιμάρμαρο το 1968, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ.Ο Νίκος Μήλας, ο προπονητής που οδήγησε την Ένωση στον θρίαμβο του 1968 απέναντι στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο, έφυγε από τη ζωή.

Ο προπονητής της θρυλικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ του 1968 άφησε τεράστια κληρονομιά στην Ένωση και στο άθλημα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν τότε τον πρώτο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τίτλο για Ελληνική ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τον θάνατο του Νίκου Μήλα
«Ο προπονητής του ολόχρυσου και πιο ένδοξου τίτλου της Ελλάδας, του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, του Κυπέλλου Κυπελλούχων του ’68, ο τεράστιος Νίκος Μήλας άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. Με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε και 2 πρωταθλήματα (1968, 1970).

Ο Ευρωκυπελλούχος τεχνικός «έφυγε» πλήρης ημερών, με βαριά και πλούσια παρακαταθήκη στην αθλητική κονίστρα να τον συνοδεύουν.

Το θλιβερό μαντάτο συντάραξε τα Γραφεία της «Βασίλισσας». Ένας-ένας οι θρυλικοί παίκτες του, πληροφορούμαστε, ότι κατευθύνονται τώρα προς την οικία του εκλιπόντος, στη Νέα Σμύρνη.

Ορφάνεψε η ΑΕΚ ακόμη περισσότερο, αλλά είναι τέτοια η περπατησιά του ανδρός, που τον καθιστά (εσαεί) Αθάνατο...

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, η Διοίκηση, το αγωνιστικό Τμήμα, και όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ ΒC εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του Άννα και την οικογένειά του».

Η καριέρα του Νίκου Μήλα

O Νίκος Μήλας ήταν σπουδαίος καλαθοσφαιριστής και προπονητής.

Ως αθλητής υπήρξε τεχνίτης και ντριμπλέρ με έφεση στις προσποιήσεις και τα σουτ.Αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1950, 1951, 1954). Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδος σε 8 αγώνες.

Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1949 όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στο Ευρωμπάσκετ του 1951, στους Μεσογειακούς αγώνες το 1951 και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1952.

Ως προπονητής το 1961 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος από τη θέση του προπονητή του Παναθηναϊκού.Ήταν προπονητής της ΑΕΚ το 1968 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και επίσης  στον πάγκο της ΑΕΚ που κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδας το 1968 και το 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom