Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Χειροπέδες σε 11 οδηγούς ταξί: Mεθυσμένοι και με πειραγμένα ταξίμετρα!


Έντεκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εξόρμησης των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Αττικής στο κέντρο της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό οι οδηγοί που συνελήφθησαν είχαν επέμβει με ειδικές συνδεσμολογίες στις ταμειακές μηχανές, ώστε να τις βραχυκυκλώνουν ή να τις θέτουν εκτός λειτουργείας, ώστε να μη βγάζουν αποδείξεις και να μην πληρώνουν φόρους.

Τα μέσα παρεμβολής κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Επίσης βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί, καθώς και τήρησης φορολογικών διατάξεων, ενώ πρόσφατα είχαν συλληφθεί και οδηγοί στη Θεσσαλονίκη με απενεργοποιημένα ταξίμετρα.

Ενδεικτικά, οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ για άλλον διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο έντυπα άδειας οδήγησης. Επίσης, άλλος οδηγός είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή, στην οποία είχε εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου, η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης.
https://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom