Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Επιχείρηση διάσωσης 109 μεταναστών ΝΔ της Πύλου - Δύο συλλήψεις διακινητών


Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιβαινόντων σε σκάφος που αντιμετώπιζε πρόβλημα εξελίχτηκε το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου.Το κινδυνεύον σκάφος εντοπίστηκε, τελικά, από το
κρουαζιερόπλοιο «MARELLA DISCOVERY» σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. ανοικτά της Πύλου.

Οι έρευνες είχαν αίσιο τέλος, καθώς εντοπίστηκε η λέμβος με 109 μετανάστες που εξέπεμψε SOS, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Πύλου και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές. Όλοι τους μετεπιβιβάστηκαν σε παραπλέον κρουαζιερόπλοιο που τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/7/19, οι Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας, Πύλου, Κατακόλου και Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της δύναμης FRONTEX.

Το σκάφος εντοπίστηκε από το κρουαζιερόπλοιο »MARELLA DISCOVERY» σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, όπου όλοι οι επιβαίνοντές του μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αυτό.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας και πρόκειται συνολικά για εκατόν έντεκα άτομα (68 άνδρες, 10 γυναίκες, 29 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια), εκ των οποίων δυο (02) αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom