Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

10 χρόνια "ΖΕΙΔΩΡΟΝ" και συνεχίζουμε...


Πλάκα πλάκα και χωρίς να το καταλάβουμε πέρασαν δέκα χρόνια που βολοδέρνουμε με το "ΖΕΙΔΩΡΟΝ" στον όχι και τόσο καθαρό αέρα του διαδικτύου.

Ενα παιδικό όνειρο (απωθημένο),που δεν πραγματοποιήθηκε μας έφερε στα... γεράματα να παριστάνουμε τους ρεπόρτερς και τους "έγκυρους" σχολιαστές,αμισθί φυσικά (το λες και χόμπι,ερασιτέχνες γαρ)!!!

Το ραδιόφωνο είναι το σήμα κατατεθέν αυτής εδώ της σελίδας,καθότι εραστές του ραδιοφώνου παιδιόθεν!

Ισως να φταίει που κείνη την εποχή δεν υπήρχε τηλεόραση..... και οι λιγοστές τότε εφημερίδες μαύριζαν τα χέρια...

Ας όψεται ο Παναθηναϊκός και η πορεία του προς το Γουέμπλεϊ το 1970-71,οπότε κι άρχισαν να εμφανίζονται οι ασπρόμαυρες τηλεοράσεις στα κεντρικά μαγαζιά της πόλης του Αγρινίου και σε ελάχιστα σπίτια.

Το περιστέρι που κομίζει κλάδον ελαίας και η Ελληνική σημαία δεν χρειάζονται επεξηγήσεις...

Το καναρινάκι μας,σήμα του γράφοντος (εμού του ιδίου δηλαδή),έχει τη δικιά του ιστορία!Αξέχαστο φιλαράκι.Αυτά είναι τα σήματα-σημαίες  αυτής εδώ της σελίδας.

Ηταν μεσάνυχτα Κυριακής,19 Ιουλίου του 2009,όταν σαλπάραμε με το  ΖΕΙΔΩΡΟΝ πρώτη φορά για την... Ιθάκη κι ακόμα... ταξιδεύουμε! 

Ο υποφαινόμενος,
μέχρι τότε"περιπατητής",αναγνώστης,σχολιογράφος κι αρθρογράφος σε φιλικά blogs απέκτησε αυτή εδώ τη διαδικτυακή γωνία.

Δειλά,δειλά στην αρχή και πολύ δυνατά στη συνέχεια "σκοτώσαμε" και "σκοτώνουμε" καθημερινά ώρες ατελείωτες χτυπώντας τα πλήκτρα του laptop μας!

Από την πρώτη μας ανάρτηση μέχρι σήμερα μεσολάβησαν 3650 ημέρες και 56.110 αναρτήσεις με διάφορα θέματα,εκ των οποίων πάρα πολλές αναδημοσιεύθηκαν σε άλλα  blogs,φίλων και μη.


Δεν ξέρουμε αν αυτά τα 10 χρόνια προσφέραμε ο,τιδήποτε σε οποιονδήποτε με τις αναρτήσεις μας!Βλέποντας όμως την καθημερινή σας παρουσία εδώ (πάνω από 70 χιλιάδες κάθε μήνα λένε τα στατιστικά της google) πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο.

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο η GoogleWordpress κι άλλοι πάροχοι μας προσφέρουν δωρεάν ηλεκτρονικό χώρο για να ασκούμε τη λεγόμενη "δημοσιογραφία των πολιτών" μέσα από τις σελίδες μας.

Για τις διαφημίσεις λένε πολλοί και συμφωνούμε,αλλά....

Μήπως προέβλεψαν τις μέρες που θα έρχονταν όχι μόνο στην Ευρώπη,μα και παγκόσμια και μ' αυτό τον τρόπο μας έκαναν υποσυνείδητα "επαναστάτες του καναπέ";

Για σκεφθείτε τι θα γινόταν αν όλοι εμείς οι χιλιάδες bloggers αντί να χτυπάμε τ' άψυχα πλήκτρα βαράγαμε τα κεφάλια των τροϊκανών και των εγχώριων τοποτηρητών τους!

Το σπουδαιότερο όμως σ' αυτό το ταξίδι είναι ότι γνωρίσαμε πάρα πολλούς ανθρώπους,αρκετούς μάλιστα κι από κοντά,που διάλεξαν κι αυτοί το χώρο του διαδικτύου για να εκφραστούν.Ολοι τους εξαιρετικοί,με τις δικές του ανησυχίες ο καθένας,ταξιδεύουμε στον ίδιο διαδικτυακό ωκεανό ανταλλάσσοντας σήματα-ιδέες-απόψεις.

Αμέτρητες ώρες θυσία στο βωμό της ουτοπίας;
Οχι δεν το  νομίζουμε!
Ολοι κάτι έχουμε να πούμε,να προτείνουμε,να σχολιάσουμε ακόμα και να γκρινιάξουμε.Κοινός παρανομαστής όλων η πίστη κι ο σεβασμός στη ζωή και στους ανθρώπους,στις αξίες και στα ιδανικά.


Σίγουρα κανείς μας δεν τρέφει αυταπάτες ότι μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο!
Ομως αυτό που σκεφτόμαστε,αυτό που μας εκνευρίζει,το στραβό που πάνε να μας περάσουν για ίσιο το καυτηριάζουμε ακαριαία και το 'χουν καταλάβει,άσχετα αν το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατάνε οι ίδιοι.

Αλλωστε δεν βγήκαμε στο "πέλαγο" για υλικές απολαβές,αυτό το κάνουν με επιτυχία μάλιστα οι επαγγελματίες της μπλογκόσφαιρας.

Προσωπικά μας άρεσε ανέκαθεν  η ιδέα ενός ανεξάρτητου δικτύου ραδιοφωνίας,τηλεοράσεως και τύπου.Επειδή όμως δεν υπάρχουν τα μπικικίνια μας φτάνει και μας περισσεύει ο αέρας του διαδικτύου!

Κλείσαμε αισίως 10 ολόκληρα χρόνια στον ωκεανό κι ακόμα ταξιδεύουμε,σε χαλεπούς καιρούς με φάρο την ελπίδα,που κάποιοι τώρα τελευταία μιμούμενοι τους προηγούμενους την μετέτρεψαν σε κοφτερή λεπίδα και την παρέδωσαν ξανά στους πρώτους διδάξαντες!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς,που καθημερινά επισκέπτεστε αυτόν εδώ το χώρο και στους καλούς φίλους συνμπλόγκερς που μας στέλνουν θέματά τους,αλλά και αναδημοσιεύουν δικά μας.

Κι αν ο προορισμός μας είναι η Ιθάκη,εκείνο που αξίζει πιότερο είναι το ταξίδι,όπως λέει κι ο αγαπημένος μας ποιητής Κώστας Καβάφης:


Η Ιθάκη σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Αλλο δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Ετσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες oi Ιθάκες τι σημαίνουν.

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δέκα συναπτά χρόνια στις επάλξεις της πληροφόρησης χωρίς fake news.
Καθαρή , έντιμη ,ανιδιοτελή ενημέρωση ,αλλά και με παρρησία θέσης και άποψης.

Δέκα χρόνια στο μετερίζι της ανθρωπιάς για την κοινωνία των πολιτών, βγαλμένος μέσα από τα σπλάχνα της ,ΟΧΙ εγκάθετος, ΟΧΙ "από τζάκι....

Νάσαι καλά να συνεχίσεις το ταξίδι στην Ιθάκη κι ας είναι μακριά, ατέλειωτη αυτή η διαδρομή σου.
Με την αγάπη μου

Read more: Go to TOP and Bottom