Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Κι άλλος υπουργός κι άλλο κότερο σε αποστολή πολυτελείας - Η απάντηση Κρέτσου

Σχόλιο και ανταπάντηση Αδωνι Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση ακόμη κλυδωνιζόταν από την - αναγκαστική - επιβεβαίωση της Κατερίνας Παναγοπούλου για τη σκαφάτη απόδραση του Αλέξη Τσίπρα στο Ιόνιο, όταν ο Λευτέρης Κρέτσος έφθανε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης
και επιβιβαζόταν σε πολυτελέστατο γιοτ για ένα διήμερο στον Σαρωνικό που είχε ενδιάμεσους σταθμούς την Υδρα και τις Σπέτσες και κατάληξη στο Ναύπλιο.

Το κότερο των 35 μέτρων, που διατίθεται προς ενοικίαση, χρησιμοποιήθηκε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για να ακολουθήσει με άνεση και ηρεμία μια ομάδα ξένων στελεχών της κινηματογραφικής βιομηχανίας που φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός και η προσωπική του ασφάλεια μετακινήθηκαν ινκόγκνιτο με το ιδιωτικό γιοτ, όταν οι συνεργάτες του στο υπουργείο, που συνόδευαν την ξένη αποστολή, έπαιρναν το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Ο Λευτέρης Κρέτσος προφανώς δεν εξεπλάγη όταν τέσσερις μέρες αργότερα ο Πρωθυπουργός, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, δικαιολογούσε πλήρως μια ροπή των υπουργών του για αποδράσεις με κότερα - σε μια προσπάθεια βέβαια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις για τη δική του «εξαφάνιση» στο Ιόνιο με το γιοτ της οικογένειας Παναγόπουλου, τρεις εβδομάδες μετά την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι.

Η θύελλα που προκάλεσε η επιβεβαίωση της Κατερίνας Παναγοπούλου, τραυματίζοντας βαθιά την κυβέρνηση την ώρα που προσπαθούσε να αναστηλώσει την «αριστερή» εικόνα της, δεν πτόησε τον υφυπουργό - δεξί χέρι του Νίκου Παππά στο ΨΗΠΤΕ. Αντιθέτως, φρόντισε για τη δική του «απόδραση» με ένα άλλο γιοτ.

-Πότε έγινε το ταξίδι του υφυπουργού με το ιδιωτικό γιοτ 35 μέτρων

-Πώς ταξίδεψαν οι υπάλληλοι του υπουργείου, ενώ ο υφυπουργός προτίμησε το σκάφος πολυτελείας;

-Γιατί ο υφυπουργός δεν ακολούθησε το ίδιο πρόγραμμα;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας 20/519

Ανάρτηση Αδωνι Γεωργιάδη
H απάντηση Κρέτσου στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ και στον Γεωργιάδη

«Έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο επέλεξαν «Τα Νέα» του κ. Μαρινάκη για να δυσφημίσουν την επίσκεψη εκπροσώπων των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο του κόσμου στη χώρα μας» τονίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδα «Τα Νέα».

«Για πρώτη φορά, στελέχη από το Netflix, την Amazon, την Universal, την HBO του Game of Thrones, την Disney και άλλους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, να συναντηθούν με την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία και να επισκεφθούν ιδανικές για γυρίσματα τοποθεσίες της χώρας μας» σημειώνει ο κ. Κρέτσος σε ανακοίνωση που εξέδωσε και επισημαίνει ότι «ήταν μια επίσκεψη που το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο, με τη συνδρομή και τη συνεργασία φορέων από το χώρο του τουρισμού, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της εστίασης».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογραμμίζει ότι «για «Τα Νέα», η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, βαφτίστηκε «βόλτα με το κότερο». Είναι πραγματικά εξοργιστικό και απαράδεκτο ένας εθνικός στόχος, που πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξήγγειλαν αλλά καμία δεν είχε το πολιτικό όραμα να υλοποιήσει, να εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές ανάγκες».

«Αν «Τα Νέα» τηρούσαν, έστω και προσχηματικά, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όφειλαν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο ώστε να τους απαντήσουμε σε κάθε απορία και να τους διευκολύνουμε στην «έρευνά» τους» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση και καταλήγει:

«Όσο για τους χαρακτηρισμούς από τον μονίμως επισπεύδοντα αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το εμετικό του tweet, του προτείνω να ανακαλέσει άμεσα, καθώς δεν θα επιτρέψω σε κανένα να ρίξει σκιές στην απολύτως έντιμη πολιτική και προσωπική μου διαδρομή».

Ανταπάντηση Γεωργιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: