Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Τρίκαλα: Μια σπάνια και μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στον επίγειο και επουράνιο Πατέρα και την ΠατρότηταΓια πρώτη φορά ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» παίρνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών , την Περιφερειακή
Ενότητα Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων εκδήλωση αφιερωμένη στον Πατέρα τον Eπίγειο και τον Επουράνιο, τιμώντας τον σημαντικό ρόλο του Πατέρα, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 11:45 π.μ. στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τρυγώνης».

Σκοπός της σπάνιας και μοναδικής αυτής εκδήλωσης είναι να τιμηθεί και να αναδειχθεί η πολυδιάστατη μορφή του Πατέρα στην κοινωνία.

“Για ένα παιδί” λέει ένας ποιητής, “η λαμπρότερη δόξα είναι, του ενάρετου Πατέρα του να μοιάσει”.
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Πατέρας του Περιθαλπόμενου και ο Περιθαλπόμενος Πατέρας, Ο Πατέρας Πρόσφυγας, ο Πατέρας Φίλος, ο Πατέρας Μετανάστης, ο Επίγειος Πατέρας, ο Επουράνιος Πατέρας, ο Πατέρας Δάσκαλος, ο Πατέρας του Ασώτου, ο Αιώνιος Πατέρας, ο δικός μας Πατέρας…
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν διακεκριμένοι Επιστήμονες, Άνθρωποι της Εκκλησίας και της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Επίσης το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για όλους τους Πατέρες. Σκοπός του μνημόσυνου είναι η προσευχή και η δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αποθανόντων Πατέρων , που πολλοί από αυτούς ήταν μοναχικά άτομα, χωρίς κάποιους συγγενείς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» έκρινε σκόπιμο να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών Περιθαλπόμενων Πατέρων αλλά και παράλληλα να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του Πατέρα στην Οικογένεια και στην Κοινωνία.

Έτσι με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο χοροστατούντος του Φιλέλληνος και Ελληνομαθούς Θεοφιλεστάτου Σέρβου Επισκόπου Βιέννης κ.κ. Ανδρέου για τις ψυχές των αποθανόντων Πατέρων την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ως γνωστόν, η διαφύλαξη της υπόστασης και η ανάδειξη της κοινωνικής και ανθρωπιστικής αποστολής και προσφοράς του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων. Επίσης η συμπαράσταση με κάθε τρόπο και μέσο στο Θεραπευτήριο για την εκπλήρωση των σκοπών του.

Με το μνημόσυνο αυτό για τον Πατέρα Περιθαλπόμενο και τον Πατέρα του Περιθαλπόμενου και ειδικότερα για τον εγκαταλελειμμένο και ξεχασμένο Πατέρα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο ο σημαντικός ρόλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων».

Στο Σύλλογο συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν τη διάθεση προσφοράς και υποστήριξης στο σημαντικό Προνοιακό έργο, που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» και τέως Διοικητής του Θεραπευτηρίου Νίκος Ευθυμιάδης, το Δ.Σ. , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου καλούν τους φορείς και τους πολίτες του ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, να τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Ελληνομαθή Σέρβο Επίσκοπο Βιέννης και το Ιερό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων όσο και την μοναδική και πρωτοπόρο εκδήλωση για τον Πατέρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Παράλληλα ο Σύλλογος καλεί νέες εθελόντριες από το νομό Τρικάλων, να πλαισιώσουν το ήδη σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Συλλόγου.

Το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Θ.Χ.Π.Τ., αποτελείται από κυρίες και δεσποινίδες που κάθε εβδομάδα στηρίζουν τους Περιθαλπόμενους με την παρουσία , τη στοργή και τη ζεστασιά τους .
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ" ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: