Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Σέρνεται σε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας μετά την μεγάλη ήττα του (βίντεο)


Εκλογές στις 30 Ιουνίου λοιπόν μετά το σημερινό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να μιλήσει ο λαός,λες και σήμερα δεν μίλησε!!!


Αλ. Τσίπρας: Άμεση προκήρυξη εκλογών για να αποφασίσουν οι πολλοί

«Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να είναι ο ελληνικός αυτός που θα λάβει την απόφαση αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με το σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή στα σκοτάδια της λιτότητας του ΔΝΤ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο και με δεδομένη πλέον την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευροεκλογές/.

«Απευθυνόμαστε στο μοναδικό μας στήριγμα στο λαό, απευθύνομαι με ειλικρίνεια και ζητάω τη δικιά τους καθαρή εντολή. Πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Την απάντηση θα τη δίνει πάντα ο ελληνικός λαός. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια, αυτό το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς και για αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς» τόνισε επίσης ο Αλ. Τσίπρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, τους απλούς πολίτες που έδωσαν τη μάχη, την κρίσιμη πολιτική μάχη με αυταπάρνηση. Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπειά μας. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε θέσαμε ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, ένα σχέδιο ανάκαμψης για τους πολλούς. Υπάρχουν δύο δρόμοι μπροστά μας, της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο με τους πολλούς στο προσκήνιο και από την άλλη ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

Ζητήσαμε την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, για να μην αμφισβητήσουν τα μέτρα όσοι καιροφυλακτούν. Το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δε μου ταιριάζει, δε θα το αγνοήσω, ποτέ αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα και στρατηγήματα, δεν επέλεγα τον εύκολο δρόμο, της ιδιοτέλειας. Δε θα το πράξω ούτε τώρα. Μένω πιστός στις αρχές μου, στις αρχές της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση, είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας, είναι η ψυχή μου. Κανένας από εμάς δε ξεχνά από πού ξεκίνησε, που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί».

Όπως ανέφερε, «το αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών. Η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό, σε όλους εσάς. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα, τη μάχη για την ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Τη μάχη να υπερασπιστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα είμαστε εδώ, θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom