Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ολονύκτιο θρίλερ στη Βουδαπέστη: Ποταμόπλοιο βυθίστηκε στο Δούναβη - Τουλάχιστον 3 νεκροί (φωτο & βίντεο)


Ο Δούναβης αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν της Βουδαπέστης,ωστόσο ένα ολονύκτιο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από ανατροπή και βύθιση ενός ποταμόπλοιου, στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες επιβαίνοντες.

Ο Δούναβης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην ουγγρική πρωτεύουσα και καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι τον διασχίζουν με ποταμόπλοια.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης, 29.05.2019.ένα μικρό ουγγρικό ποταμόπλοιο στον Δούναβη στην περιοχή της κεντρικής Βουδαπέστης,μπροστά στο κοινοβούλιο, ανετράπη με δεκάδες επιβαίνοντες, όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Σε εξέλιξη όλη τη νύχτα βρίσκονταν επιχειρήσεις διάσωσης, με τις πρώτες αναφορές από διεθνή μέσα ενημέρωσης να μιλούν για περίπου 34 ανθρώπους, κυρίως τουρίστες από την Άπω Ανατολή,που βρίσκονταν στο ποταμόπλοιο.Οι άνθρωποι έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού, ενώ στο σημείο έβρεχε καταρρακτωδώς!

Ισχυρές δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας και του λιμενικού προσπαθούν να εντοπίσουν και να διασώσουν όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η Washington Post, επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι από τους επιβαίνοντες έχουν ήδη διασωθεί και γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν όλοι σώοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εσωτερικών στο κανάλι M1 στις 23:15 τη νύχτα, οι αστυνομικοί και οι ιατροί γνωρίζουν την τύχη 18 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 14 είναι υγιείς και ένα άτομο διασώθηκε επίσης από την ακτή.ενώ 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κανείς δεν ξέρει για την τύχη των υπολοίπων 16 ατόμων,που τους αναζητούν.

Ο ιδιοκτήτης του ποταμόπλοιου δήλωσε πως έχει βυθιστεί.Το "Hableany" περιγράφεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας ως "ένα από τα μικρότερα μέλη του στόλου... ένας εξαιρετικός χώρος για κρουαζιέρες και μικρότερες οικογενειακές εκδηλώσεις".

Έχει δύο καταστρώματα και χωρητικότητα 60 ατόμων, ή 45 για κρουαζιέρες στα αξιοθέατα.

Δούναβης – Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο



https://index.hu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom