Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Ελεος κυρία Ξαφά μου! Τι ζημιά έχετε πάθει από τους συνταξιούχους; - Εκτελέστε μας,αν είναι να σωθεί η χώρα! (ηχητικό)


Τέτοια εμμονή με τους Ελληνες συνταξιούχους,ούτε η Μέρκελ,ούτε η Λαγκάρντ,ούτε καν ο αιμοβόρος Σόιμπλε!Ξαναχτύπησε σήμερα το μεσημέρι από το ραδιόφωνο του Real fm η γνωστή κυρία Μιράντα Ξαφά και ζήτησε
για μία ακόμα φορά να κοπούν οι συντάξεις για να ορθοποδήσει η χώρα.

Κατά την εμμονική κυρία Ξαφά η μόνη πηγή εσόδων για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας είναι οι συντάξεις και τίποτα άλλο.Ούτε η φοροδιαφυγή που καλπάζει,ούτε το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού,ούτε καν οι σπατάλες του ίδιου του κράτους για φανφάρες και ταξιδάκια αξιωματούχων...

Οι συντάξεις και οι συνταξιούχοι έφεραν τη χρεοκοπία της χώρας,αυτό τελεία και παύλα κι άλλη συζήτηση δεν δέχεται η κυρία που ξεκίνησε την καριέρα της από το ΔΝΤ και είναι σήμερα σύμβουλος επενδύσεων και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και μυστικοσύμβουλος της Ν.Δ..

Ούτε καν περνάει από το μυαλό της η παραγωγή χρήματος δια των επενδύσεων,μόνο η αρπαγή των δεδουλευμένων μας κι ας πεθάνουμε στην ψάθα αρκεί αυτή να περνάει καλά!!!

Ακούστε τη συνέντευξη της κυρίας Ξαφά:


Διαβάστε όσα είπε η κυρία Ξαφά στον Real fm και στον Μάνο Νιφλή:

Λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις
«Οι παροχές που προσέφερε η κυβέρνηση βασίζονται αποκλειστικά σε μία μικροπολιτική σκοπιμότητα και δεν εντάσσονται σε καμία αναπτυξιακή στρατηγική. Ο προϋπολογισμός δεν σηκώνει αυτές τις παροχές. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πετύχουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα και να μοιράζουμε παροχές δεξιά και αριστερά. Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα», δήλωσε η σύμβουλος επενδύσεων και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά σημειώνοντας ότι «την ώρα που απόλυτη προτεραιότητα είναι η τόνωση της παραγωγής, είναι και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων. Ο Τσίπρας λέει στους FT ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και στο εσωτερικό κάνει το ακριβώς αντίθετο, μοιράζει παροχές. Είναι μία προκλητικά ανακόλουθη πολιτική που επιστρέφει στις παλαιότερες πελατειακές πρακτικές από μία κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει το καινούριο».

Επίσης, η κ. Ξαφά υποστήριξε ότι «οι μισθοί δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, αυξάνονται αν η οικονομία μπορεί να προσφέρει υψηλότερους μισθούς. Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις».

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τη στιγμή που υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αστυνομία και την πυροσβεστική, στην παιδεία. Το 1/5 των συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων. Εκεί θα πέσει κυρίως ο πέλεκυς αν μειωθεί η προσωπική διαφορά. Όσο δεν δημιουργείται πλούτος μέσα στη χώρα, τόσο η οικονομία αδυνατεί να σηκώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το μέτρο των 120 δόσεων, η κ. Ξαφά υποστήριξε ότι «αν κάθε τρεις και λίγο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, σταματάει ο κόσμος να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη. Αν αυτό γίνεται κάθε χρόνο, οι δόσεις θα συσσωρεύονται και μετά από τρία χρόνια πάλι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Πρέπει άμεσα να μειωθεί η φορολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: