Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Μόσχα: 13 νεκροί στην κόλαση φωτιάς - Ψάχνουν στα αποκαΐδια του αεροσκάφους για αγνοούμενους! (βίντεο)


Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα. Σωστικά συνεργεία αναζητούν στα συντρίμμια του Sukoi Superjet 100, ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Σκηνές τρόμου και πανικού στην πίστα του Σερεμέτιεβο, όπως φαίνονται από βίντεο και φωτογραφίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των social media.

Τρόμος και πανικός στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας πυρκαγιάς το επιβατικό αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100, με 79 επιβαίνοντες.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται”, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή του αεροδρομίου.


Οι πιλότοι του Sukhoi Superjet 100, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του”, είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.

“Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Μόσχα: Έρευνες για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος
Οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Διερευνητικής Επιτροπής έφθασαν στη σκηνή έκτακτης προσγείωσης.

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν στο θάνατο δύο ή περισσότερων ανθρώπων.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την αιτία του συμβάντος

«Θα εξεταστεί κατά πόσον υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των πτήσεων», ανέφερε η εκπρόσωπος του γραφείου διαμεθοριακών μεταφορών της Μόσχας, Ekaterina Korotkova.

«Το αεροσκάφος ζήτησε έκτακτη προσγείωση και άρχισε να αντιστρέφει και προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε · τότε ο αεριωθούμενος συνέχισε να κάνει έναν δεύτερο κύκλο πριν κάνει σκληρή προσγείωση», ανέφερε μια πηγή από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η φλόγα κατέστρεψε πλήρως το πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Η πηγή ανέφερε λεπτομερώς ότι ένας από τους επιβάτες παρατήρησε ότι ένα από τα πτερύγια έβγαλε φωτιά και ενημέρωσε το πλήρωμα γι ‘αυτό, προτρέποντάς τους να προχωρήσουν σε έκτακτη προσγείωση. Τα αεροσκάφη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας έκλεισαν μετά την πτώση του αεροπλάνου. Ωστόσο, μια λωρίδα άνοιξε εκ νέου την Κυριακή, σύμφωνα με πηγή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών στην Sputnik.

«Μία από τις δύο λωρίδες λειτουργεί αυτή τη στιγμή, νωρίτερα, το αεροδρόμιο έκλεισε για μια ώρα», είπε μια πηγή.

Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Sheremetyevo Shut Down μετά από την πυρκαγιά του αεροσκάφους, μια λωρίδα ξανάνοιξε – πηγή

«Μία από τις δύο λωρίδες λειτουργεί αυτή τη στιγμή, νωρίτερα, το αεροδρόμιο έκλεισε για μια ώρα», είπε μια πηγή.

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για παραβίαση των κανόνων ασφάλειας που οδήγησαν στον θάνατο δύο ή περισσότερων ανθρώπων.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom